En hälsning från Jesus

Det finns en liten sak jag har faschinerats av under den sista tidens skriverier. När jag skrev om änglar fick jag en stor återkoppling, mycket fler läsare än vanligt. Jag har undrat över vad det beror på.

Änglar är verkliga och i sanning komna från den himmelska världen. Ibland ser vi dem, ibland inte. De omtalas i bibeln som Guds sändebud för att vara till hjälp och till vägledning. De leder på ett rätt konkret sätt och hjälper också lika konkret. Men vi får inte glömma att de är skapade av Gud. Liksom du och jag. 

Men den som har tagit emot Jesus och vill att han ska leda och verka i våra liv, har tagit emot den helige Ande som också leder. Men han leder genom att påminna oss om sådant vi hört som barn, eller läst om som Guds handlande och vilja med oss. Anden  kan  också dyka upp i våra tankar med sitt budskap som en sång vi hört och som stämmer in i vår situation just nu!

.

Här kommer en hälsning till var och en av oss från Jesus genom den helige Ande och förmedlad i en blogg.

Jag är er Herre; jag är den som fyller alla era behov. Förtrösta på mig till det allra yttersta; förtrösta och frukta inte. Tillåt er att vara beroende uteslutande av min gudomliga kraft. Jag har inte glömt er. Er hjälp kommer, och ni skall få lära känna och erfara min kraft.

Uthållighet är tron prövad nästan till bristningsgränsen. Vänta, förtrösta och hoppas samt gläds i mig och mina löften. Var inte beroende av människor utan bara av mig, er hjälp och styrka, den som sörjer för er i allt.

Ty detta är det stora testet: är jag den som fyller alla era behov, eller är jag det inte?

Varje stort verk för mig måste genomgå denna prövotid.Beväpna era själar med tålamod och glädje. Vänta tills jag visar vägen. Himlen själv kan ej vara mer fylld av fröjd än den människosjäl, som jag efter väntans prövotid fyller behovet hos. 

Ni behöver inte ängslas, om ni vet att jag är den som sörjer för er.

Det intressanta är att detta ”veta” kan ligga mycket djupare inom oss än vi själva kan uppfatta som en medveten tro. Tänk t.ex på Petrus när han ville komma och gå mot Jesus på vattnet. Först gick det bra, men när han såg vågorna skvalpa över fötterna blev han rädd och tappade sin tro på att det skulle fungera. Men det var Jesus som hindrade honom från att drunkna. Så fungerar det idag också för dem som vill ha med honom att göra..

Det är Jesus som hindrar oss från att drunkna!


Published in: on 30 december, 2010 at 18:55  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/12/30/en-halsning-fran-jesus/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: