Fem minuter före midnatt för vår tillvaro!

För er som har följt mina blogginlägg är det knappast några tveksamheter om att jag är övertygad att vår tillvaro befinner sig 5 minuter före midnatt, eller 3.. vad vet jag? Men allt talar för att slutet är nära.

Förr när jag tog upp frågan var det alltid någon som sa: ”så har folk i alla tider trott”, lett lite och klappat mig på huvudet…. Skillnaden är att nu är jag inte en ensam knäppgök som har den tron. Den förekommer överallt. Tidningarna berättar om vad som kan bli jordens undergång. Jättevulkaner, atomkrig, meteorer, ekonomiskt kaos eller klimatkatastrofer.

Vad jag möjligen är ganska ensam om är min uppfattning är att allt detta finns förutsagt i Bibeln. Att det finns en skaparmakt som fortfarande har kvar kontrollen.

De som bygger sina undergångstankar t.ex på en Mayakalender som inte fortsätter efter år 2012 kan inte se någon framtid. Inget hopp. Bara kaos. Likaså de som bygger sina tankar på att det som sker hör ihop med människans destruktiva beteende.

Man ser INGEN framtid efter ”tolvslaget”, bara kaos och tomhet.

Bibeln säger:2 Petr 3:13 Men nya himlar och en ny jord där rättfärdighet bor, väntar vi på efter hans löfte”.

Häri ligger skillnaden mellan det totala kaoset och skaparens löfte om en framtid och ett hopp!
.

När ”tolvslaget” för vår tillvaro har passerat finns det ett löfte om en ny start!
Fatta mod, frukta inte. Börja ett nytt liv i morgon dag. Lägg bort de gamla misstagen och börja om igen. Skaparen ger oss en ny start. Låt er inte tyngas ned av det gamla. Bekymra er inte.
Om Guds förlåtelse endast vore till för de rättfärdiga och för dem som inte syndat, för vilka skulle den då behövas?  
Kom ihåg att Jesus en gång sade till Maria att den som får mycket förlåtet älskar också mycket.

Varför grämer och oroar vi oss så mycket? Han väntar bara på att få ge oss allt som är ljuvligt och gott, men våra liv är så besudlade av oro och grämelse, att vi bara skulle förstöra de skatter, som han vill ge.

Han kan bara välsigna de som vilar i honom och hans löften. Trygga, utgivande och med tillit. Därför är glädjen och tacksamheten nyckeln till att få se Guds handlande i våra liv.


Published in: on 31 december, 2010 at 19:27  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/12/31/fem-minuter-fore-midnatt-for-var-tillvaro/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Ja nu klarade vi tolvslaget det här året iaf=)) God fortsättning och hoppas du får ett fint år 2011.

  2. Även du? Ja, men då så! :)Nu hör jag ju inte till de som önskar kaos och otrivsamheter över folk, så jag önskar dig detsamma.Hur fort eller långsamt det kan gå, vet vi ju inte, men men om jag bara ser ca 5 år tillbaks i tiden har mycket hänt. Och det accelererar… Men jag vill inte bara förmedla ett budskap om kaos, utan även om ett hopp som fungerar.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: