Ondskan kommer sig inte bara av människor…

Jag har tidigare försökt att berätta att Gud skaparen, är aktiv här på jorden redan idag. Praktiskt i olika situationer. På olika sätt finns också den helige Ande verksam.

Vi kan reagera på många olika sätt. Med omsorg och kärlek när vi lyssnar till Guds Ande, eller med hatblandat hämndbegär och våld när vi påverkas av den demoniska världen. Det värsta är att vi har så svårt att själva se när våra känslor och våqrt beteende faktiskt inte är orsakade av omgivningen som vi oftast vill tro. Vi skyller på uppväxten, på hur handra människor agerar eller på olika åkommor vi bär på i kroppen som gör oss modfällda, retliga eller aggressiva.

Mitt i allt som sker är det en osynlig kraft som påverkar vårt känslo- och tankeliv.

Här ska jag ge ett exempel på hur det kan gå till praktiskt.

Vi läser ju i tidningarna daglig dags hur alkoholen ligger bakom mängder av onda tankar och beteenden. Knivskärningar, hustrumisshandel, förstörda äktenskap, trasiga barnasjälar… name it.

[Jag fick mig berättat av en person som för ett antal år sedan drömde att pappan som vanligt tog sin kvällsgrogg. Inga uppslitande scener, men det var inte bra heller. Så upptäcker min vän att det ju inte är alkohol pappan dricker, utan glaset är fullt av demoner.]

Vad de kan ställa till med vet vi ju redan, så detta är ett konkret exempel på hur vi kan demoniseras.

Det är inte det enda sättet att tappa kontrollen på, men det är ett vanligt sätt!

Lägg också märke till att detta inte är fråga om en vanlig religiös tankegång, det är ett anfall från den osynliga sidan som kan bryta ner oss totalt.

Ödmjuka er alltså under Guds mäktiga hand, så skall han upphöja er när hans tid är inne. [kap]
Och kasta alla era bekymmer på honom, ty han har omsorg om er.
1 Petr 5:8Var nyktra och vaksamma. Er motståndare djävulen går omkring som ett rytande lejon och söker efter vem han skall sluka.
Fundera på var du har dina svagaste ställen. Det är dessa djävulen söker efter. Det är också där han anfaller och bryter igenom.

Både oss själva och omgivningen till fördärv.
Published in: on 5 januari, 2011 at 20:03  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2011/01/05/ondskan-kommer-sig-inte-bara-av-manniskor/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: