Vad håller egentligen på att hända omkring oss?

Det som nu ske i naturen kan jag som kristen inte längre hålla tyst om. Jag har varit inne på saken flera gånger tidigare men det kändes som om det var att kamma hem väl billiga poäng om jag skulle ta upp massdöden av fåglar som som en del av de teckan Jesus berätar om som tecken innför tidens slut.

Men kopplingarna verkar anslående. I Lukasevangeliet kan vi läsa:

.

Och när ni får höra om krig och uppror, så bli inte förskräckta. Ty sådant måste först hända, men det betyder inte att slutet kommer omedelbart.” [kap]
Vidare sade han till dem: ”Folk skall resa sig mot folk och rike mot rike. [kap 
[”Folk mot folk… ” Här använder sig grekiskan av ordet ”ethnos” som står för entnicitet. För Jesus och hans mottagare var detta alltså något nytt, men något som händer ofta i vår tid]
Luk 21:11Det skall bli stora jordbävningar och svält och pest på den ena platsen efter den andra. Fasansfulla ting och stora tecken skall visa sig från himlen.
.
Stanna till, läs och begrunda.   Vi vill söka efter och tro att saker är ”naturliga”. Även det naturliga kan vara övernaturligt om det dyker upp alltför frekvent eller alltför omotiverat. 
.
Så vad förväntar vi oss för tecken för att inse budskapet: att hjulen mot slutet snurrar allt fortare och ständigt med nya saker!
.
Profetiorna i NT hänsyftar ofta tilll händelser som finns omnämnda i Gamla Testamenet (=GT).
Vad mer än de fallande fåglarna kan vi fundera på då? Översvämningar, torka och missväxt, stora, giftiga paddor (nu i Australien), ormar och stickande och bitande insekter som sprider sjukdomar.  Stora flockar av jättegräshoppor som äter upp grödan.
.
Vad som är förutspått i Uppenbarelseboken är dessutom ett globalt ekonomiskt kaos. Som det ser ut kan det också vara på väg.
.
För de som gillar att läsa, kan ni slå upp 2 Mos 7:1 ända fram till 2 Mos 10:12.
Då får ni läsa om hur saker vi nu läser i tidningarna, men det är hämtat ur 2 mos. 
Vilket var då syftet med allt detta? Jo, att Gud hade lovat befria Israels folk så att de skulle slippa slaveriet i Egypten. Gud skyddade sitt folk och de som ville följa hans önskan.
Syftet med det vi ser nu är också det befrielse, men för den som styvnackat står emot blir det kanske lite väl tungt.
.
Om det finns någon som har funderingar, så hör av er. Jag ska svara så gott jag kan!
.

Blir resan lång? Detta är målet!
http://www.youtube.com/watch?v=jT1xCQLHqck&feature=related
          
Published in: on 7 januari, 2011 at 19:28  Comments (6)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2011/01/07/vad-haller-egentligen-pa-att-handa-omkring-oss/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 kommentarerLämna en kommentar

  1. Det som händer nu har alltid hänt… men nu har vi så snabba effektiva medier att vi får veta allt. Direkt!

  2. Delvis kan du väl ha rätt! Självklart! (I att det alltid har hänt.) Men har det alltid hänt i den frekvensen? Då är problemet i ditt resonemang att för att det resonemanget ska fungera måste vi bara på 5 år fått en oerhört mycket effektivare mediesituation. Det har vi inte. Fundera bara på dagens stora nyhet. Fallande fåglar i olika delar av världen inom loppet av en vecka. Där håller inte ditt resonemang, men jag bygger det jag skriver på det jag läser i Bibeln. Med rätt eller fel.Men DIN förklaring är jag tveksam till!

  3. Om man ger sig på att försöka tolka uppenbarelseboken är man ute på hal is. Det är ett virrvarr av profetior och förebud och änglar och väsen och jag vet inte vad. Helt omöjligt att entydigt tolka. Ett perfekt redskap för den som vill kväsa ett flitigt arbetande folk till lydnad..Beträffande guden som skyddar sitt folk borde väl andra folkslags gudar var lika bra som din.Det har hänt katastrofer förr utan att någon mänskligt påhittad gud har haft sitt finger med i spelet.

  4. Innehållet i din första mening delar jag fullt ut. Men just nu utgick jag inte från Upp. utan från ett Jesuord i Lukasevangeliet. Så bara en till kommentar, Uppenbarelsebokens innehåll bygger i de flesta stycken på GT och då framförallt Hes. och Daniel. De kopplingarna kan ge en antydan.Så om redskapet att kväsa…. det säger väl mer om din inställning och utgångspunkt än om hur man kan se på uppenbarelseboken som en verklighetsbeskrivning. Sedan, Gud som gud menar du? Där har vi helt olika uppfattningar, men inte plats att föra en debatt. Det enda jag vill säga är att Bibeln är ur vetenskaplig synpunkt rätt klart verifierad både från icke-kristna historieförfattare som beskrivningar av parallella skeenden. Jämför det då med en religion 700 år senare där grundaren kommit fram med en bok som helt saknar historiska parallella uppgifter. Var han psykotisk när han träffade ängeln, eller bara en mytoman? Det vet vi inte! Så ”lika bra” protesterar jag emot”!Din sista mening är kontradiktorisk

  5. Ja Johnny ”billiga poänger” eller verklighet… är frågan

  6. Heej, igen! :)Förenklar man saker för mycket kan även en verklighet användas som ”billiga poänger”. Dock hindrar det ju inte att det är en verklighet. I nästa blogginlägg har jag försökt att reda ut den frågan lite. Skoj att höra av dig igen.Kram


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: