En dag till med fallande fåglar..

Ja, nu har det dråsat ner fåglar idag igen, nu i Canada. – Det slutar inte. Jag hittar döda fåglar varje dag, säger bonden Sylvain Turmel till CBC News.Han bor i byn Saint-Augustin-de-Desmaures väster om staden i Kanada.

Följer man upp de försök till förklaringar som forskare presterat är det nog mer icke-förklaringar av typen det är INTE UFOs, eller Guds vrede, eller dolda vapenförsök. Men vad det är har ingen funnit någon klar förklaring till.

Nu talar det ju inte i sig för min tro, utan säger endast att man inte kan finna rationella förklaringar. Men nu rapporteras det alltså om ännu ett fall av döda fåglar fallande från himlen.

Antingen är det mycket frekvent, eller också att det ”bara” plötsligt har blivit intressant att rapportera över fallande fåglar. Praktiskt taget dagligen. Eller också att det verkligen är dags att tänka till och begrunda!

.

Välj själv!

.

Att inte förklaringarna kan hittas inom vår vetenskapscentrerade tillfvaro betyder ju inte att saker övernaturliga. Det betyder bara att vi inte kan finna en vettig förklaring ur vårt perspektiv. Men det jag tog upp i går när jag hänvisade till händelserna strax innan uttåget ur Egypten är mycket bredare än så!

Alla de saker som beskrivs i 2 Mos 7:1 ända fram till 2 Mos 10:12  var ju naturföreteelser som inte alls var okända i det dåtida Egypten. Inte heller de saker jag nämner om dagens naturkatastrofer. Allt har funnits här. Agapaddorna i Australien, vattenormarna, gräshopporna i nordafrika, naturkatastrofer av olika slag, bara med den skillnaden att det nu kommer det så man får hålla i hatten!

För mig som faktiskt tror att detta är  händelser som kommer att förebåda Jesu återkomst och tidens slut blandas plötsligt naturligt och övernaturligt ihop. På ett sätt rätt naturligt. När Gud skapade himmel och jord skapade han det vi kallar naturligt (universum, jorden och de levande varelserna) på ett sätt vi kallar övernaturligt.

.

Så vårt sätt att leva aktiverar enligt Bibeln de naturliga skeenderna så de till slut förintar det vi kallar vår naturliga tillvaro.

Och det vi kallar övernaturligt tar över. Om det är bra eller dåligt är olika för varje individ. Men Gud vill att det ska vara bra!

Att tiden är kort, det tror jag. Likaså att denna typ av händelser vare sig vi kan förklara dem eller inte är en del av förvarningarna!


Published in: on 8 januari, 2011 at 20:30  Comments (4)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2011/01/08/en-dag-till-med-fallande-faglar/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommentarerLämna en kommentar

  1. Mycket bra skrivet Johnny!!! En sak betyder kanske inte någonting särskilt men en massa händelser blir ju större än själva händelserna i sig. Nu är det nåt på gång. Så mycket är solklart för mig, men jag tror inte så många människor tänker så eller vill erkänna sina tankar. För det här med liv och död, slutet och början är skrämmande. Vi vill slå ifrån oss och låtsas så länge som möjligt. Jag ser fåglarna… och allt det andra som solklara tecken på att nåt över det vanliga håller på att hända. Förklara det på det sättet man vill men för mig räcker det att jag känner på mig att det är nåt nu. Nåt speciellt som går utöver det vanliga. Skrämmande, trygt, eller skönt. Beror på perspektiv precis som du skriver.

    • Tack!Javisst är det så, men många människor behöver en förklaring som för dem är hållbar. Jag kan bara berätta om det jag kan se.

  2. Obs… jag såg ditt svar på min förra kommentar… jag läser men hinner inte kommentera alltid. Tycker din blogg är en frisk fkäckt här ute. Helt klart läsvärd.

    • Verkligen stort tack! Orsaken till min blogg är att jag har ett budskap. Som uppkommer ur min tro. Som i sin tur kommer ur vad jag kan om Bibelns budskap.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: