Ja, tillvaron tycks gå åt skogen, men varför blev det så här?

För er som har följt mina inlägg i denna blogg kan det knappast råda några tvivel om att jag ser alla dessa händelser inför Jesu återkomst och tidens slut som orsakad av oss människor och att vi fördärvat den skapelse Gud har givit oss att leva i. Därför håller den inte ihop längre.

Det vi ser som en självklar, välordnad och förutsägbar tillvaro är inte längre självklart, välordnat och förutsägbar. Vi har alltså försatt den i kaos. När kaoset utbryter, (nu?), börjar jorden att gå mot sin undergång.

Men varför? Fundera på detta!

Att äga och förbruka i överflöd är idag en del av det vi kallar bra liv. Vi tömmer haven på fisk, allt längre ner i näringskedjan (t.ex krill) för att vi tror att omega3 från den ska ge oss ett bättre och längre liv. Vi kan i praktiken producera bilar som skulle kunna ha mångdubbel livlängd, men då stannar ju produktionen av. (Vilka köper då fler bilar?) Så snabba omloppstider gäller. Nya modeller, fler bilar sålda! Avfall dumpas i haven…biligast så! Haven dör. Rgnskogarna som kan kallas jordens lungor tas ner för att vi sedan ska kunna odla energiskog på. Låg tillförsel av syre och mycket Co2 blir reslutatet.->Översvämmningar, orkaner, upplösning av vår överlevnadsmöjlighet etc. etc.

Av detta följer sedan att när vi människor inte, som vi tycker kan leva gott, börjar slåss om tillgångarna. Hat växer, tendens att plundra likaså. Rädsla för andras önskan att ta för sig av det vi har lyckats att få till. Dubbla lås, larm, grannsamverkan… etc. Kan vi känna igen oss?

Allt detta kommer ur vilddjuret inom oss. (Säkerställande av föda, fortplantning (sex) och försvar.) Det är bara att läsa tidningarna så ser vi detta. DET SÄLJER, jag lovar! Allt det jag har nämnt här är synd. Det är alltså inte bara fråga om homosexualitet, promiskuitet, eller att dricka (Jesus gjorde ju vin på brölloppet när folk redan var berusade). Synd är mycket vidare än så och hotar hela vår tillvaro!

Hela får livsstil skiljer oss från Gud. Jesus är räddningen, för om vi släpper in honom visar han oss på en annan väg.


Published in: on 23 januari, 2011 at 20:08  Comments (4)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2011/01/23/ja-tillvaron-tycks-ga-at-skogen-men-varfor-blev-det-sa-har/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommentarerLämna en kommentar

  1. BS:Tack Johnny! Och ärligt och bra svar. Nej, jag kommenterar inte heller hos ”explosiva” sidor helst… Om dom kommentarer du får är positiva, då är det så, och för att du skriver bra!. Det vet jag!Ha déSarah

    • Tack,sarahmara ! Klart att jag blir glad av det du skriver här och nu! För mig hör du till en av de anonyma läsare som jag bara kan hoppas finns! Men som jag bara kan hoppas läser och upplever det jag vill förmedla!Allt gott till dig Sarah!

  2. Bloggsvar:Jo, du var tydlig. Och jag förstod att du INTE är rädd för påhopp. När det stod ta bort, det var ett STORT missförstånd. Det var INTE menat till dig, det var två här som INTE tycker om varandra och när jag skrev att jag kommer ta bort ytterligare kommentarer, den hamnade under din. Det blir så ibland. Det är när jag skickade kommentar o du kommentera! Du är alltid välkommen att kommentera här!!! OCH så fort jag såg felet så åtgärdade jag det. Se klockslag så ser du att det är gjort långt tidigare. Förlåt för missförståndet!//Sarah

    • Jo, nu har jag sett ditt tillrättaläggande, vilket gör mig ännu mer motiverad. Hur väl man än formulerar sig och hur väl man än vill hjälper det ju inte om jag har en känsla av att jag bara skriver rakt ut i luften! TACK Sarahamra, välkommen åter!Kram!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: