Vad gör man när inget tycks hända?

Det finns en sak jag skulle vilja berätta för er som kanske undrar. Vad/vem är Gud för mig? ”Gubben med skägg”, kan vi väl avskriva med en gång, va? Det känns inte värdigt.

När Jesus talar om ”fadern” menar han ju naturligtvis inte heller någon med jordiska drag. Utan att Han är upphöjd över världen, fri från dess ofullkomlighet och ur stånd att tåla något ont hos människorna.

Detta ställde snabbt till problem efter syndafallet. Berättelsen om det första brodermordet visar hur människan förvandlats från en skapelse till Guds avbild till en del av mörkrets välde! Detta är ondska och det vi ser runt omkring oss varje dag. I våra erfarenheter av människor, när vi läser tidningarna. Hur vår ondska förvränger hela skapelsen. ALLT! För mer information läs mitt inlägg ”Ja, tillvaron tycks gå åt skogen, men varför blev det så här?”

INGET är alltså opåverkat av vår ondska! Det är därför vår ondska påverkar allt som vi ser omkring oss idag! Inte bara otrivsamheterna människor emellan!

Men Gud då? Jag började ju där! Bibeln lär oss att Jesus inte är en profet i största allmänhet.  Redan när han gick omkring på jorden var han genom det faktum att han också var Gud överordnad våra normala naturlagar.

BÅDE Gud och människa. Som Gudason var han inte bunden till  tillvarons naturlagar. ”Född av jungfru Maria” är där nyckeln! Sann Gud och sann människa. Som människa kunde han lida, sörja, gråta, och oroa sig för det som skulle hända. Men som gudason kunde han gå på vattnet, uppväcka döda, bota sjuka  och ge oss relationen till Gud tillbaks!

Jesus på vattnet.jpg

Eftersom Gud är upphöjd över världen är Jesus det också! Ur det perspektivet ska vi se underberättelserna i NT!

Titta på bilden! Tänk dig att det är du som håller på att sjunka eftersom du tappat din tro på hela projektet! Vattnet kan handla om din ekonomi, hela din livssituation.

Så har du provat att be och ”gå på vattnet”, men när vattnet börjar plaska runt fötterna tappar du tilliten och så känns det som om du börjar sjunka….

Ja, vad gör man då? Jag fortsätter i nästa inlägg!

Published in: on 25 januari, 2011 at 21:36  Comments (4)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2011/01/25/vad-gor-man-nar-inget-tycks-handa/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommentarerLämna en kommentar

  1. Hej igen!! Jag väntar med spänning på nästa inlägg=))Ha en fin fortsättning på veckan.

  2. Efter en hård ökenvandring har jag funnit någon som jag upplever håller även när vi kan tappa förtröstan. Allt gott även till dig!

  3. Jepp…. jag hänger kvar även om jag inte alltid kommenterar *L*

  4. Du har ett djup du inte visar på din presentation! Glad för det!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: