En MYCKET viktig korrigering.

När jag hade skrivit sista inlägget blev fick jag ett påpekande kring det sista stycket som det har tagit mycket tid att tänka igenom och tänka igenom för att det skulle bli rätt.

Jag var övertygad om att det var så som jag skrev. Men nu har jag insett att det jag skrev inte är helt korrekt. Jag skrev:

Det andra handlar om att kunna byta fokus. Från en tung här- och nu situation till de löften och det hopp som finns i bibeln. Detta omskapar vårt sinnelag. Både så att vi upplever en inre kraft och en faktisk förändring i sak. Skälet till detta är att det först är när mänskligt stöd eller materiell hjälp tas ifrån en människa som Jesu kraft kan börja verka. (om vi inte har låtit bitterhetan ta överhand, förstås).”

Men det är faktiskt inte bara när en människa har tappat all yttre trygghet som Jesu kraft kan börja verka.  Det är först när när vi slutar trygga oss mot den tillvaro vi lever i Han fullt ut kan verka.

Så länge vi har hundra spänn i fickan, undrar vi över hur vi ska kunna använda dem till vårt stöd. Eller vad vår snälla granne kan hjälpa till med. 

När vi inser att allt vi äger och har kommer från Gud blir vi inte beroende av det för vår egen trygghet. Vi kan liksom Jesu ord till den rike ynglingen göra oss av med allt för att ställa upp, ändå kommer vi att finna trygghet och hjälp från Gud.

Vi ber Gud välsigna maten…. Jesus tackade Gud för maten.  -Det är lite skillnad! 

Published in: on 12 februari, 2011 at 15:25  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2011/02/12/en-mycket-viktig-korrigering/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: