Jag hörde inga röster, allt blev lugnt och tyst…

Jag har upptäckt att för de flesta människor betyder omvändelse att bli en ”bättre” människa.

Inte lika lömsk, inte lika egoistisk eller fylld av habegär. Att kunna vara kärleksfull så där i största allmänhet. Inte heller förse sig på andras bekostnad. Att ge barnen den kärlek och tid de verkligen behöver. Eller att inte låta karriären få för mycket tid från omsorgen om de människor vi möter.

En del orkar inte ens försöka eftersom de vet hur det kommer att gå. Några vill inte. Så det man inte så sällan får höra är att ”se på de religiösa, de är inte ett dugg bättre än vi”. Vi skulle då vara de som inte tror eller bryr sig nåt vidare om Gud.

Liksom: vad är det för mening med att bli ”god” när det är mycket roligare att ha kul och visa upp ”fina fasaden”. De ”religiösa” är då inte nåt bättre. ”Det är bara att gå till kyrkan en gång i veckan och få förlåtelse, sedan fortsätter dom som vanligt!”. Detta har jag satt inom citationstecken eftersom det inte bara är en gång jag hört det.

Hela resonemanget bygger på tanken att få nåt från Gud, kräver att man har nåt att kohandla med.

Ungefär som när man är på kasino. Det går ju inte att spela om man inte har nåt att växla in till spelmarker! I analogi med det så kan man liksom växla in en god handling eller -ännu bättre- ett allmän godhet mot att Gud skulle ta hand om en.

Det finns inget som tyder på att det fungerar så! Tvärtom! Han älskar oss som vi är, men har inte tänkt att lämna oss som vi är. Allt vi är, både på gott och ont vill han få ta hand om och förädla.

En del tror att omvändelse bara handlar om att bekänna sina synder och få förlåtelse… sedan är det ju en annan gång! Men Gud vill att vi ska lämna allt som är vårt. Både våra sjukdomar, svagheter, synder, rädslor: ALLT! Men också vår intelligens och begåvning, vår familj, vår ekonomi, vårt hus, vad varje dag ska innehålla. ALLT!

Om vi ber till Gud och lämnar över det kommer han att ta hand om allt detta och förvandla det! Därmed våra liv.

Den som inser det här kommer också att förstå vad det betyder att Gud inte har tänkt lämna oss som vi är.

Det finns djup i Herrens godhet…

******

JAG HÖRDE INGA RÖSTER, ALLT BLEV LUGNT OCH TYST
NÄR HAN SÅG PÅ MIG OCH SA:
JAG ÄR LJUS OCH GLÄDJE.

JAG SÅG INGA SYNER, MEN ALLT BLEV LJUST OCH TYST,
NÄR HAN VISADE MIN VÄG.
DÅ FICK LIVET MENING.

Published in: on 24 februari, 2011 at 07:53  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2011/02/24/jag-horde-inga-roster-allt-blev-lugnt-och-tyst/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 kommentarerLämna en kommentar

  1. Underbar blogg! Mitt i prick, och så sant.

  2. Tack, det känns bra att se!

  3. Att Gud talar och att höra hans röst är min längtan och viljan och att blir använt av honom attt vinna folk till honom är en underbar gåva och uppgift idag igen:Så lysna och var bered att gå med honom vart han vill,tack var välsigna t,keijo södertälje


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: