Vad de flesta kristna kanske inte ens sett vidden av, och andra inte förstått.

Detta har jag skrivit förut:

”Det finns alltså ingen god människa. Men vi är förklarade rättfärdiga genom tron på det Jesus har gjort, men det gör oss inte till goda människor. Vi är bara människor som Gud inte utkräver straff av för vår ondska.” I Markus 10:17 läser vi: ”När Jesus fortsatte sin vandring, sprang en man fram, föll på knä för honom och frågade: ”Gode Mästare, vad skall jag göra för att ärva evigt liv?” 18 Jesus sade till honom: ”Varför kallar du mig god? Ingen är god utom en, och det är Gud.” 

Lär och lär: Inte ens Jesus betraktade sig som god. Trots att han offrade sitt liv för en fullständigt korrupt mänsklighet. Han till och med offrade sitt liv för dem som korsfäste honom! Men varför skulle han göra det?

Svaret är själva det centrum i den kristna tron som är helt åtskild fråh alla andra religiösa sammanhang. Sedan får de kristna församlingarna göra eller säga vad de vill. Ingen får någon gemenskap med skaparen utan detta svar. Jesus var ingen profet, inte heller någon som skulle lära ut hur vi ska leva. Han var till 100% människa och till 100% Gud. Det förklarar hur han kunde göra saker som vi anser omöjliga. Utan detta är hela NT omöjligt!  Då är det som en del redan tycker. Bara en sagobok!

Som jag tidigare skrivit: Om Josef varit ”på” Maria, eller om det varit någon annan människa,  skulle Jesus bara varit en som man förr sa, oäkting! Bara en lite knepig typ, liksom. Det är därför underberättelserna är så centrala. Brödundret, uppväckelsen av de döda, helande, gå på vattnet… allt, visar på hans oerhörda makt som Guds son! Men som det står om människorna i hans hemstad: de såg i Jesus bara den lille knatten som växt upp där; …hur skulle han kunna göra nåt utöver det normala?? Därför, står det i NT! Kunde han inte göra så många tecken där. 

Matt 13:54-36 ”54 Han kom till sin hemstad och undervisade dem i deras synagoga, och de blev mycket förvånade och sade: ”Varifrån har han fått denna vishet och dessa kraftgärningar? 55 Är det inte snickarens son? Heter inte hans mor Maria och hans bröder Jakob och Josef och Simon och Judas? 56 Och bor inte alla hans systrar här hos oss? Varifrån har han fått allt detta?” 57 Och de tog anstöt av honom.

Så blev Jesus dödad. (mördad?) I vilket fall var det ett för den som vill läsa på var det ett skrikt justitiemord om det inte kunde ligga någon annan orsak i botten. Han var oskyldig, men blev korsfäst i alla fall. Varför?

Då kommer frågan. Var han verkligen oskyldig? Så kommer gåtans lösning. NIX, han var inte oskyldig.

Han hade snattat, stulit, rånat, mördat, våldtagit, pysslat med pedofili, övergivit sina barn när de som mest behövde honom, sparkat på dem som redan låg. Han var minsann ingen oskyldig figur utifrån sitt uppdrag. Han var värd varje slag av piskan när han skulle straffas! ! !

För att förklara det bättre: Jesus som jordisk person hade inte gjorde detta. Men han bar allt vad mänskligheten kunde pyssla med för att vi skulle få frid!

DETTA ÄR SANT! I Jesaja 53:5-6 står det:

5Han blev pinad för våra brott, sargad för våra synder, han tuktades för att vi skulle helas, hans sår gav oss bot. 6Vi gick alla vilse som får, var och en tog sin egen väg, men Herren lät vår skuld drabba honom.

Om vi läser vår läxa här, förstår vi varför han var skyldig till allt detta! Det var ju DINA och MINA brott han bar! DÄRFÖR var han skyldig! Skyldig till precis allt en människa kan hitta på!

Så jag skriver det igen: ”Vi är bara människor som Gud inte utkräver straff av för vår ondska.” Varför? Jo, för straffet är redan taget. -I praktiken av Gud själv! 

Jes 53:5 Han var genomborrad för våra överträdelsers skull, slagen för våra missgärningars skull. Straffet var lagt på honom för att vi skulle få frid, och genom hans sår är vi helade”!

Varsågod, be my guest, säger Gud! Du berhöver inte vara god. Det räcker med att du tror och tar emot det!

För den som förstår och tar emot vad Jesus gjorde (och gör) är inför Gud förklarad rättfärdig och har därvid fullt tillträde till himlens konsekvenser även här på jorden.

Bra va?

Detta är mitt budskap idag, lyssna och se på länken Tänk också på vad jag skrivit här när du ser det innehållet.

http://www.youtube.com/watch?v=_gGBMv42dJY&feature=related

Published in: on 26 februari, 2011 at 10:50  Comments (12)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2011/02/26/det-de-flesta-kristna-inte-ens-kanske-sett-vidden-av/trackback/

RSS feed for comments on this post.

12 kommentarerLämna en kommentar

 1. Himlen är öppen! Det räcker. Sedan behöver vi inte med vår begränsade förmåga att förstå någonting utanför det vi ser, hör och känner. Himlen må får bli ett mysterium i detta livet men Bibeln gläntar på en mycket viktig dörr. Tack för en bra blogg.

  • Tack för berömmet men det är mycket i din reflektion jag har svårt att dela eller ens förstå. Det vi kan se, höra eller förstå gör vi ju med våra sinnen, skapade och tillhörande kroppen. Det är detta Bibeln kallar ”köttet” eller ”köttsligt”. Och det är det ju.Om vi inte skulle behöva en väg till att uppfatta det överjordiska förutom att se, höra och känna med våra sinnen, skulle vi ju inte kunna uppfatta hur Jesus visar sig, änglar som så många berättar att de sett och uppfyllelsen av alla löften vi har fått i NT.Själva nyckeln i detta är den Helige Andes närvaro i våra liv.Om vi begränsar helheten till den jordiska tillvaron skulle vi aldrig behöva något ytterligare, som du antyder.Jag kan inte dela den uppfattningen.

 2. Jättebra blog! Väldigt rakt på sak. Som du skriver i början tror jag att även många kristna sviktar i den här frågan, för att det är så ”världsfrånvänt” och ”konstigt” för ickekristna. Gillar även sången. Den är annorlunda än den musik du lagt in förut, vilket jag tror är bra – det är bra att täcka i olika stilar, och den här passar väldigt bra i detta sammanhang. Om du vill att fler ska lyssna på musiken kan du kanske skriva mer om den i inlägget,

  • Tack, ja det var så jag tänkte och kanske ditt förslag är viktigt eftersom jag försöker få med musik som hör ihop med det jag skriver. Olika musikstilar, definitivt, det är viktigt!

 3. Jätteintressant! Du skriver alltid så intressanta saker men varför skriver du så här? Har inte kyrkan samma bibel? Eller tror dom bara på ett annat sätt? Vad tror du?

  • Tack. Jodå, kyrkan har samma bibel och jag är inte så säker på att de tror på ett annat sätt. Men det kan kanske vara så att de allt tommare kyrkorna gör att det gäller att göra nåt så att folk ska vilja komma dit. Själv tror jag att det är tvärtom. Som du ser försöker jag att hålla mig väldigt nära bibeltexterna och sedan vara tydlig vad det kan innebära. Jag har själv arbetat som präst. Ja inte bara kyrkans, utan de flesta församlingarnas brist på vilja att verkligen ta tillvara på det jag nu skriver om är vad jag tror tömmer kyrkorna. Om folk inte får ut något av att gå till en kyrka, vad ska de då göra där?

 4. vad är himlens konsekvens?vi är ju redan helade hela mänskligheten.även dåren som inte förstår har ju blivitfrälst av honom.eller…..?

  • Ojjj… jag var tvungen att gå tillbaks till mitt inlägg för att se hur jag tänkte. För att göra det enkelt för mig så skriver jag att ”himlens konsekvens” är allt som ges åt dem som tror och lever i Jesu gemenskap.Läser man Lk 17:20-21 står det: [ 20 Då Jesus blev tillfrågad av fariséerna när Guds rike skulle komma svarade han dem: ”Guds rike kommer inte så att man kan se det med ögonen. 21 Inte heller skall man kunna säga: Se, här är det, eller: Där är det. Ty se, Guds rike är mitt ibland er.”] resten av detta sammanhang handlar om Jesus själv och hans närvaro. Himlens konsekvens hör ihop med detta. Om ditt första stycke skriver jag på följande sätt: JA, Jesus har burit hela mänsklighetens konsekvenser av sin synd. (Det är detta jag försöker beskriva i texten) Så för dem som lever i hans gemenskap är himlen redan här.. ”himlens konsekvens”! (Lyssna också på youtubelänken jag lagt med)Vidare: JA! Han bar hela mänsklighetens synder och konsekvenser av synden upp på korset. Den du kallar ”dåren” tror jag snarare har lättare att finna resultatet av Jesu verk. Tron är ingen intellektuell sak. Snarare en TILLIT utan kunskap i att förstå!DÄREMOT behövs det en vilja att få del av det man redan har i sin skattkista genom vad Jesus har gjort.

 5. dåren är våran egen persona identifierad i hela mänskligheten.mänsklighet blir i detta resonomang = min själ.tack för svar johnny

  • Jag känner mig rätt tacksam för att jag inte har ditt eminenta intellekt!

 6. se du ser redan ned på din omgivning som inte är som du. DU ÄR FÖRDOMSFULLoch höjer dig själv över andra.fy på dig.

  • Visst kan det hända att jag är fördomsfull, vad vet jag? Men nu är det ju inte mig bloggen handlar om utan Gud och sedan framförallt en Jesus som dog för att du skulle vi skulle få en stig till vår skapare. Dock, Jesus dog också för dom fördomsfulla.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: