Så kommer vi till de praktiska konsekvenserna

Vad är då Kristi kors och hans död?

Jag tror att det sår en vision i människor med en inre förtvivlan och tomhet och den håller upp oss så länge vi håller denna vision levande..

 Mänskligheten har övergivit Gud och lider av förbannelse, förtvivlan och död alltsedan Adam och Eva. Hela tillvaron befinner sig i ett totalt kaos. Rädsla för klimatet, för krigen, för markens skälvningar och solens brännande hetta. Listan går att göra hur lång som helst. Vi upplever oss maktlösa och ändå är vi själva orsak till läget.

Nåväl, för 2000 år sedan sände han som jag har skrivit, sin son som ett offer till vår räddning. Hans kropp blev piskad och blödande, upphängd på ett kors för oss människor så som Gud hade sagt i förväg. (Jes 53:5 Han var genomborrad för våra överträdelsers skull, slagen för våra missgärningars skull. Straffet var lagt på honom för att vi skulle få frid, och genom hans sår är vi helade.)

Detta är utsädet till en inre utveckling som ger oss en framtid och ett hopp. Korset är alltså Guds svar för en mänsklighet utan hopp och framtidstro. När vi börjar ana dess innebörd sår det en vision av ett nytt liv och ett nytt hopp inom oss.

Utan en positiv tilltro till framtiden känns vårt liv vara utan mening. Kanske till och med att vår förväntan handlar om en destruktiv framtid!

Lägg märke till en sak. Jag talar om utsäde. Utsädet måste kunna växa för att ge skörd. Hos en del människor verkar det ta en förfärlig tid. För andra tycks det ge en framtidstro och ett hopp direkt.

Oavsett hur vår livsväg blir är detta den väg min Gud visat på, som jag tror på och som jag sett hålla. Inte bara för mig, utan för många människor. Det framtidshopp jag nu skrivit om gäller både vårt liv här på jorden och bortom döden.Tro i funktion

 

Korset i siluett.jpg

 

http://www.youtube.com/watch_popup?v=2Bu4rTPzfg0&vq=medium

Published in: on 6 mars, 2011 at 11:36  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2011/03/06/sa-kommer-vi-till-de-praktiska-konsekvenserna/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. I visited many websites but the audio quality for audio songs current at
    this website is truly fabulous.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: