Människans ondska och Guds godhet?

Nu frågar sig förmodligen ”vän av ordning” vad mina två senare inlägg har att göra med händelserna i Japan och mina tankar om att detta kan vara början på slutet.

Långt före den händelse som vi nu bevittnar i Japan har jag varit inne på att vi sedan ett antal år har fått se hur naturen inte tycks fungera som vanligt. Inte bara klimatet, utan även många andra saker. Massdöda fåglar, fiskar, steklar (bin, humlor och getingar). Detta sista är oerhört illavarslande eftersom det är dessa som pollinerar växter som ska bli vår föda. Strider, svält som resulterar i folkvandringar. Energin som är på väg att tryta. Det här är bara några exempel.

Till det kommer det faktum att ondskan tycks tillta dels world wide och dels redan i vårt närområde. Om vi ser tillbaks bara 20 år. Hur ofta läste vi då om gruppvåldtäkter? Våldtäkter av gamla tanter? Våldtäkter som utsätter män? Grova rån av gamla? Även detta accelererar!

i 2 Tim 3 står det om detta: ”1Det skall du veta, att i de sista dagarna blir tiden svår. 2Då kommer människorna att tänka bara på sig själva och på pengar; de blir skrytsamma, högmodiga, fräcka, olydiga mot sina föräldrar, otacksamma, ogudaktiga, 3kärlekslösa, oförsonliga, fulla av förtal, obehärskade, våldsamma, främmande för allt gott, 4svekfulla, hänsynslösa och inbilska. De älskar njutningar mer än Gud. 5De bär fromheten som en mask men vill inte veta av dess kraft.” Lägg märke till vers 5! Här tycks även kyrkor och religiösa människor vara medräknade!

Varför? Jag tror att det beror på att även dessa kommer att ha ett behov av att skjuta ifrån sig denna obehagliga tanke.

Men! Jag vet av egen erfarenhet att det som sker inte är orsakat av Gud. Hur många gånger har vi inte fått hjälp, visserligen i sista sekund, men ändå hjälp i svåra stunder. Orsaken till hela skeendet är hur vi som människor struntat i de råd vi fått av Gud bara i frågan om faran att dyrka ”mammon”. Titta på det som idag kommer fram från Japan! Alla de säkerhetsåtgärder som kunde ha minimerat, eller till och med tagit bort strålningsrikerna var av ekonomiska skäl ignorerade. Nu blir det att leva med detta.

Vi kommer alla att behöva hjälp från en högre makt. (Gud) I alla de avseenden jag her tecknat här. Men om vi tror att han är en del av orsaken, varför skulle han då vilja hjälpa? Det är detta problem jag ser som en orsak till att vi inte får svar när vi ber.

Så låt oss inse att Gud är god. Bara god. Inget mörker finns i honom. Det är den Guden jag bekänner mig till och det är denne som sände sin son Jesus för att alla skulle få trygghet och ro.

Det som sker idag är orsakat av att Satan skapat en föreställning hos oss att Gud inte är att lita på. Därför måste vi fixa det själva. Här ser vi resultatet.

I senare inlägg kommer jag att försöka visa på hur jag ser allt detta hänga ihop.

Published in: on 25 mars, 2011 at 18:03  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2011/03/25/vad-hander-om-vi-inser-att-gud-bara-ar-god/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: