När man talar om löften

I Jer. 29:11-14 står det

Jag vet vilka avsikter jag har med er, säger Herren: välgång, inte olycka. Jag skall ge er en framtid och ett hopp. När ni åkallar mig och ber till mig skall jag lyssna på er. När ni söker mig skall ni finna mig. Ja, om ni helhjärtat söker efter mig skall jag låta er finna mig, säger Herren.

Är detta villkorat då? I Hebr. 11:6 står det:

Ty den som vill nalkas Gud måste tro att han finns och att han lönar dem som söker honom.

Jag har upptäckt  att de allra flesta människor faktiskt tror på att Gud finns. Kanske inte den Gud jag försöker presentera här, men något/någon som har skapat allt och som håller allt i sin hand och bestämmer över våra öden. Så då vill jag uttrycka min övertygelse om att det är den Guden jag beskriver.

Alltså är första villkoret uppfyllt för de flesta av oss.

Men den andra delen är för de flesta människor mycket svårare. Med att söka Gud av hela sitt härta innebär att söka efter honom sådan han är. Inte bara be när vi befinner oss i panik, utan inse att han alltid finns närvarande hos oss och vill bära oss genom livets alla skiften.

Published in: on 5 april, 2011 at 08:45  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2011/04/05/nar-man-talar-om-loften/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. Genom livets alla skiften, tack för de orden!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: