Den andra sidan av myntet

Vad jag har tagit upp kring allt som händer runt omkring oss, är hur BIbeln beskriver tecknen för tidens slut och Jesu återkomst.

Detta är den andra sidan av myntet:

 

En övertygelse om att Jesus kommer i den generation som nu lever, finns hos mängder av kristna världen över. När det gäller Afrikas kristna finns det även statistik som visar på detta.

Det är ett presentation av Pew Forum on Religion & Public Life.  De har gjort en omfattande undersökning om religionen i Afrika. I den ingår också hur de kristna ser på sin tro.
I undersökningen visar det sig att hela 61 % av alla kristna i Afrika tror att Jesus kommer tillbaka under deras livstid. En majoritet av kristna i Afrika tror alltså detta! Med tanke på att det finns 470 miljoner kristna i Afrika, innebär det att ca 287 miljoner kristna lever sitt liv i denna tro och väntan på Jesu återkomst!

En femtedel av världens kristna lever i Afrika, så de utgör en stor del av kristenheten i världen. Utöver dessa finns det stora skaror av kristna världen över, som också har en levande tro på att Jesus kommer tillbaka i vår generation.
Att denna tro är så stark i vår tid, beror på olika faktorer, inte minst att Bibelns profetior stämmer med den bild som råder i världen idag. Ett exempel är ju att vi är den första generation som kunnat bevittna hur judarna har återvänt till sitt land efter nära två tusen år i förskingring. Oavsett vad vi kan tycka om det så finns detta omrtalat i evangelierna.

En annan orsak till att så många väntar att Jesus kan komma när som helst, kan säkert vara att den Helige Ande lagt ner sitt vittnesbörd om detta hos många levande andefyllda troende. Inför Jesu födelse har vi exempel i Bibeln på att Anden kan ge sådan uppenbarelse.
I Luk 2:25-35 läser vi om Simeon: ”Och av den helige Ande hade han fått den uppenbarelsen att han inte skulle se döden, förrän han hade sett Herrens Smorde” (v. 26).
Det visar att man av den Helige Ande kan få uppenbarelse om att en så stor händelse som Jesu kommande närmar sig.
En stor skara världen över väntar och bär på vittnesbördet att Jesus återkommer i vår tid. Det borde vara ett vittnesbörd för alla människor att göra sig beredda för vad som ska komma!


Published in: on 16 april, 2011 at 12:57  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2011/04/16/den-andra-sidan-av-myntet/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: