Ja, nu ska jorden gå under igen. Till och med daterat!

Så har vi då fått en dag till när jorden lär ska gå under. Nu på lördag den 21 maj 2011. Jag har läst om det i tidningarna med skräckblandad fascination.

Observera: Ingen skräck för lördan. Det tror jag inte ett smack på och jag har ju mina egna skäl som jag här ska redovisa.

Men i en tid när de flesta människor går omkring med en växande katasrofkänsla inom sig, har filmen 2012 i sinnet, Mayakalendern, miljöprofeter, sociala omvälvningar, etcetera…

Men vad jag faschineras över är hur en person som säger sig ha läst Bibeln i många, många år kan komma med denna typ av spådomar. Att tidningarna hakar på är väl inte så förvånande för det säljer ju lösnummer, men låt er inte dras med i denna typ av påståenden.

Han måste ha köpt en billig Bibel där halva mängden sidor har ramlat ut.

Här finns det ett problem inför Bibelns verkliga budskap om tidens slut. Sådana här påståenden fungerar lite som en vaccination. Ett påstående   – inget händer. Ett till – inget händer då heller. Det blir som med pojken som ropade ”Vargen kommer”. Första gången reagerade hela byn. Andra gången också … killen tyckte att det var skoj så han ropade ”vargen kommer lite av och till”. Till slut var det ingen som reagerade.

En dag kom vargen! Pojken ryade: ”Vargen kommer” men ingen reagerade och då var det för sent. Byn hade ”vaccinerats” av alla varningsrop som inte gick i fullbordan.

Jesus säger i Mark 13:31-33:

31. Himmel och jord skall förgå, men mina ord skall inte förgå. 32. Dagen och timmen känner ingen, inte ens änglarna i himlen, inte ens Sonen, ingen utom Fadern. 33. Se till att ni håller er vakna, ni vet inte när tiden är inne.

Inlägget jag nu gör gäller framförallt v.33. Satan försöker hela tiden, hela tiden få oss att tappa perspektiven. Han vill få oss att tro att ”vargen aldrig kommer”.  Så han kommer allt emellanåt med nya hot och OBSERVERA nya datum!

För att sätta in det jag har skrivit i ett sammanhang: Så här tror jag när jag försöker förstå vad Bibeln säger i sin helhet.

Ja, det kommer att komma en sista förödande dag, men den kommer att föregås av en ond tid när det ondas alla skepnader kommer att accelerera. Meningslöst våld, krig, det ena grymmare än det andra. Nya sjukdomar, gamla sjukdomar som vi inte längre har bot mot. Jordbävningar och gigantiska vulkanutbrott. Naturen som skenar. Ett ekonomiskt system som kommer att slås ut. Detta beskrivs då bara som förspelet till Kristi återkomst. Denna tid är ännu inte avslutad. Men tiden är nära.

I 2 Petr 3:10-13 läser vi om slutdagen:

10. Men Herrens dag kommer som en tjuv. Den dagen skall himlarna försvinna med dån, himlakropparna upplösas i eld och jorden och allt som människan gjort där förgås. 11. När nu allt detta skall upplösas, då måste ni leva heligt och fromt på alla sätt 12. medan ni väntar på Guds dag och påskyndar dess ankomst, dagen som får himlarna att upplösas i eld och himlakropparna att smälta i hetta. 13. Men efter hans löfte väntar vi på nya himlar och en ny jord där rättfärdighet bor.

Grips alltså inte av panik, men ta det på allvar!

Published in: on 18 maj, 2011 at 10:34  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2011/05/18/ja-nu-ska-jorden-ga-under-igen-till-och-med-daterat/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Nejnej. Det kommer dröja många år till. Först ska vi gå ner oss ännu mer, så vi blir som alla andra stora civilisationer, som fallit på eget eller naturens grepp. Sodom & Gomorra. Det är en bit kvar. Om det inte kommer nåt utifrån rymden och förintar oss.. Självklart kan man inte sätta nåt datum för undergång. Det fungerar inte så. INgen som siat har haft rätt. Närmast har väl Nostradamus kommit i fråga om skeenden i historien. Samt Bibeln.Kao

    • Som du nog har förstått lutar jag mig rätt kraftigt mot Bibeln, man det finns inget i Bibeln som ger fog för att ta fram miniräknaren… Men går det att gå ner sig så mycket mer? Jag är inte alls säker på att det dröjer så länge till, visserligen verkar vi gå mot en förberedelse för antikrist, men ännu har han ännu inte den slutlige antikrist dykt upp.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: