Varför jag skriver min blogg

Jag har lovat att försöka berätta varför jag bloggar och därför varför jag inte vill vara var som helst.

Det har inget att göra med moral eller tyckande eller så. Det har att göra med var jag tror att jag kan nå min önskade läsekrets.

Jag har givit mig in på ett område där det är oerhört svårt att skriva utan att på olika sätt bli missförstådd. – Eller bara helt enkelt reta folk.

Det hela började för länge sedan, när jag som präst i Svenska kyrkan insåg att i predikstolen kunde man vara hyggligt tydlig. Men att ställa krav på den församling jag fanns i att leva efter det Jesus lärde var nästan hopplöst.

Där skulle man hålla sig till gamla normer och föreställningar. Men inte bara det. Man skulle också hålla alla krav som kom från domkapitlet. Ibland gick de direkt stick i stäv med bibelns undervisning.

Till slut lämnade jag mitt ”ämbete”, dock frånsade jag mig inte det. Men jag ville inte stå för den delen.

 Det resulterade i att jag även förlorade mig själv. Jag som hade bett ”helgat varde ditt namn” började vanhelga Guds namn. Människor började av mitt sätt att vara se Gud som nåt som inte var viktigt alls, och detta tack vare mitt sätt att vara. Jag bara förstärkte det som redan fanns i samhället. Jag stod inte alls upp för min tro och idag vet jag inte ens om jag då ville det. Det skulle bli för mycket förändringar i mitt eget liv.

Jag ville liksom leva efter mina drifter och mina beroenden. Naturligtvis såg folk igenom detta.

Jag svek både min tro och min Gud.

Så kom en dag när jag hittade tillbaks. Plötsligt såg jag en tillvaro som hade förändrats radikalt. En kyrka som i likhet med mig tappat sin tro (men åt ett annat håll), och frikyrkor som gjort detsamma. Jag såg människor som levde i olika församlingar och som inte förstod Bibeln överhuvudtaget!

Förkunnare som inte ens själva läst på.

Bara för några dagar sedan hade SvD ett ”test” där folk fick se hu bra de kunde Biblen. TVÅ av de frågorna vr helt ”off”. När jag skrv till reportern ursäktade hon sig med att hon hade haft en kyrkoherde att göra frågorna!

SÅ DE JAG FÖRSÖKER NÅ, är

1. kyrkfolk.. frikyrkor såväl som Sv kyrkan som inte fått veta dels HUR Bibeln ska läsas och dels dess innehåll!

Här är problemet att förkunnarna inte själva kan Bibeln!

 2. ”Vanligt folk” som i grunden har en tro, men som inte riktigt förstår hur det fungerar.

Det finns fler också, men jag väljer ut dessa grupper.

LÅTER DET MALLIGT?                     

 Men det är så jag ser det. Ni får gärna avfärda mig, men läs ”kyrkans tidning” och jämför! Den är typisk för Vad våra kyrkor och samfund står för!

Published in: on 25 maj, 2011 at 16:25  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2011/05/25/varfor-jag-skriver-min-blogg/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Var är du? har du flyttat

    • Nej, jag har inte flyttat, men jag har jobbat med att hitta var och hur jag ska fortsätta och under tiden har jag tappat en del av mitt fokus.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: