Vad de flesta kristna kanske inte ens sett vidden av, och andra inte förstått.

Detta har jag skrivit förut, utan detta är kyrkan omöjlig:

Kyrkan är andlig och till det hör det faktum att vad den ska berätta om är bortanför det vi normalt anser som vettigt!

”Det finns alltså ingen god människa. Men vi är förklarade rättfärdiga genom tron på det Jesus har gjort, men det gör oss inte till goda människor. Vi är bara människor som Gud inte utkräver straff av för vår ondska.” I Markus 10:17 läser vi: ”När Jesus fortsatte sin vandring, sprang en man fram, föll på knä för honom och frågade: ”Gode Mästare, vad skall jag göra för att ärva evigt liv?” 18 Jesus sade till honom: ”Varför kallar du mig god? Ingen är god utom en, och det är Gud.

Lär och lär: Inte ens Jesus betraktade sig som god. Trots att han offrade sitt liv för en fullständigt korrupt mänsklighet. Han till och med offrade sitt liv för dem som korsfäste honom! Men varför skulle han göra det?

Svaret är själva det centrum i den kristna tron som är helt åtskild fråh alla andra religiösa sammanhang. Sedan får de kristna församlingarna göra eller säga vad de vill. Ingen får någon gemenskap med skaparen utan detta svar. Jesus var ingen profet, inte heller någon som skulle lära ut hur vi ska leva. Han var till 100% människa och till 100% Gud. Det förklarar hur han kunde göra saker som vi anser omöjliga. Utan detta är hela NT omöjligt!  Då är det som en del redan tycker. Bara en sagobok!

Som jag tidigare skrivit: Om Josef varit ”på” Maria, eller om det varit någon annan människa,  skulle Jesus bara varit en som man förr sa, oäkting! Bara en lite knepig typ, liksom. Det är därför underberättelserna är så centrala. Brödundret, uppväckelsen av de döda, helande, gå på vattnet… allt, visar på hans oerhörda makt som Guds son! Men som det står om människorna i hans hemstad: de såg i Jesus bara den lille knatten som växt upp där; …hur skulle han kunna göra nåt utöver det normala?? Därför, står det i NT! Kunde han inte göra så många tecken där.

Matt 13:54-36 ”54 Han kom till sin hemstad och undervisade dem i deras synagoga, och de blev mycket förvånade och sade: ”Varifrån har han fått denna vishet och dessa kraftgärningar? 55 Är det inte snickarens son? Heter inte hans mor Maria och hans bröder Jakob och Josef och Simon och Judas? 56 Och bor inte alla hans systrar här hos oss? Varifrån har han fått allt detta?” 57 Och de tog anstöt av honom.

Så blev Jesus dödad. (mördad?) I vilket fall var det ett för den som vill läsa på var det ett skrikt justitiemord om det inte kunde ligga någon annan orsak i botten. Han var oskyldig, men blev korsfäst i alla fall. Varför?

Då kommer frågan. Var han verkligen oskyldig? Så kommer gåtans lösning. NIX, han var inte oskyldig.

Han hade snattat, stulit, rånat, mördat, våldtagit, pysslat med pedofili, övergivit sina barn när de som mest behövde honom, sparkat på dem som redan låg. Han var minsann ingen oskyldig figur utifrån sitt uppdrag. Han var värd varje slag av piskan när han skulle straffas! ! !

För att förklara det bättre: Jesus som jordisk person hade inte gjorde detta. Men han bar allt vad mänskligheten kunde pyssla med för att vi skulle få frid!

DETTA ÄR SANT! I Jesaja 53:5-6 står det:

5. Han blev pinad för våra brott, sargad för våra synder, han tuktades för att vi skulle helas, hans sår gav oss bot. 6Vi gick alla vilse som får, var och en tog sin egen väg, men Herren lät vår skuld drabba honom.

Om vi läser vår läxa här, förstår vi varför han var skyldig till allt detta! Det var ju DINA och MINA brott han bar! DÄRFÖR var han skyldig! Skyldig till precis allt en människa kan hitta på!

Så jag skriver det igen: ”Vi är bara människor som Gud inte utkräver straff av för vår ondska.” Varför? Jo, för straffet är redan taget. -I praktiken av Gud själv!

Jes 53:5 Han var genomborrad för våra överträdelsers skull, slagen för våra missgärningars skull. Straffet var lagt på honom för att vi skulle få frid, och genom hans sår är vi helade”!

Varsågod, be my guest, säger Gud! Du behöver inte vara god. Det räcker med att du tror och tar emot det!

För den som förstår och tar emot vad Jesus gjorde (och gör) är inför Gud förklarad rättfärdig och har därvid fullt tillträde till himlens konsekvenser även här på jorden.

Bra va?

Detta är mitt budskap idag, lyssna och se på länken Tänk också på vad jag skrivit här när du hör det innehållet.

Published in: on 17 juni, 2011 at 16:43  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2011/06/17/vad-de-flesta-kristna-kanske-inte-ens-sett-vidden-av-och-andra-inte-forstatt/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. Jag ser att du verkar ha klarat av dina svårigheter.

    Men jag har lämnat ett mail på snack inför morgondagen.

    Hemikramar


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: