Om Gud finns, varför….?

Jag fortsätter på den inslagna tråden lite till.

För mig är det en jätteviktig fråga eftersom jag behagar bygga mitt liv på att han finns till, att han har skapat hela konkarongen, universum, med allt vad där finns. Jorden och allt vad som finns här. Vi vet att förutsättningarna för liv är inlagda i själva tillvarons innehåll. (kol, natrium, kalcium, svavel, väte etcetera) Likaså vet vi att de grundämnen som finns har förmåga att binda sig samman genom det vi kallar naturlagar.

Jag kan knappast se det som tvivelaktigt att materien i grunden består av energi eftersom vi idag uppfattar det som en etablerad vetenskaplig ”sanning”.  Termodynamikens  första huvudsatsen säger att energi inte kan skapas eller förstöras, så blir ju då frågan om Gud inte skulle finnas, varifrån energin skulle komma? POFF, av sig själv eller?

För mig innebär detta att det finns en vilja bakom skapelsen. En vilja i att vi alla finns till. Ett erbjudande till en relation.

Så för den som inte ser erbjudandet som vettigt finns ju inte Gud. OBSERVERA: Han finns, men han finns inte till för den som förnekar detta. Men för dem som litar på hans makt och omsorg finns han och alla de löften vi kan se. Det är bara att öppna händerna och ta emot.

Jag säger inte att det är lätt eller att det går fort, men jag vill berätta att det är tillgängligt.

Många, många gånger har jag sett Guds verksamhet som svar på bön.  Men tyvärr fungerar vi människor så att varje gång är en ny gång. Varje ny gång jag behöver hjälp, måste jag kämpa med mina tvivel, min oro och mina funderingar om jag är galen.

Published in: on 20 juni, 2011 at 18:54  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2011/06/20/om-gud-finns-varfor/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: