Paulus tog hellre ett gräl än förlät och ändå använde Gud honom.

Petrus och Paulus var helt vanliga människor som du och jag. De hade tagit emot vad Jesus gjort genom sin tro på det, men de var inte som Jesus. Petrus var lite småfeg, precis som du och jag. Paulus berättar i Galaterbrevet om detta (Gal: 2:11-14)

”11. Men när Kefas kom till Antiochia vände jag mig öppet mot honom. Han hade ju dömt sig själv. 12. Ty innan det kom några från Jakob brukade han äta tillsammans med hedningarna, men när de hade kommit ville han inte vara med längre utan drog sig undan av fruktan för dem som höll fast vid omskärelsen. 13. Samma hyckleri gjorde sig också de andra judarna skyldiga till, så att till och med Barnabas drogs med. 14. Men när jag såg att de avvek från sanningen i evangeliet sade jag till Kefas i allas närvaro: ”Om du som är jude kan leva på hedningarnas vis i stället för på judarnas, varför vill du då tvinga hedningarna att göra sig till judar?”

Men Paulus själv var inte mycket bättre. Han verkar har varit lättstött och långsint. I Apostlagärningarna kan vi läsa följande (Kap. 15)

”37. Barnabas ville att Johannes som kallades Markus också skulle följa med. 38. Men Paulus hävdade att den som hade övergett dem i Pamfylien och inte stannat hos dem i deras arbete, den skulle de inte ha med sig. 39Det kom till ett så häftigt uppträde att de skildes åt. Barnabas tog med sig Markus och seglade över till Cypern. 40. Paulus däremot utsåg Silas till sin följeslagare, och sedan bröderna överlämnat honom åt Herrens nåd bröt han upp.”

Som jag ser det kunde inte Paulus ens släppa en oförrätt! Han tog hellre ett gräl….

Ändå och trots dessa mänskliga svagheter kan vi läsa följande:

”11. Gud gjorde märkliga under genom Paulus; 12. man tog till och med dukar och plagg som hade varit i beröring med hans kropp och lade dem på de sjuka, och då blev de kvitt sina sjukdomar, och de onda andarna lämnade dem.”

Trots att vi inte är några perfekta människor håller ändå Gud sina löften. Detta gäller oss alla!

Published in: on 6 juli, 2011 at 15:44  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2011/07/06/paulus-tog-hellre-ett-gral-an-forlat-och-anda-anvande-gud-honom/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Ja, det är mänskligt att fela och gudomligt att förlåta =0)

    Hemikram ♥

    • Visst, det var därför jag ville berätta om det!
      kram


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: