Som en bro över mörka vatten

På samma sätt som Guds frid kommer oss närmare när vi lovsjunger (eller lyssnar till) lovsång till Gud, kortsluter hatet och hämndbegär så skapar konsumption av onskans aktiviteter, vare sig vi är utsatta för dem själva eller vi läser om dem just en inre spänning med hat och hämndbegär som resultat. Att hänge sig åt dessa tankar är som att hälla gödsel på ogräs.

I Ef 5:9 kan vi läsa:”

Lev som ljusets barn – ljuset bär frukt överallt där det finns godhet, rättfärdighet och sanning

I Gal.5;22-23 står det: ”Andens frukt däremot är kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, 23. trohet, mildhet och självbehärskning.” Detta är grunden till Jesu kärleksbudskap. Genom att ta in det som anden ger blir dessa egenskaper förhärskande.

Det är ingen tvekan om att det vi sett i Norge nu är raka motsatsen till det jag nu skrivit. Det är ondska i så tydlig form som det nästan kan bli. I min tro kan jag se sataniska makter i verksamhet. Dessa går inte att bekämpa med vapen.Inte heller med hårda ord och förakt. Då väljer vi att kliva in i samma smet som har orsakat den katastrof i ser och som många med rätta fruktar ska eskalera. Gud och Guds sande är ljuset som fördriver allt detta mörker.

För ungefär 15 år sedan kunde jag se hur samhällsklimatet började hårdna. Sedan dess har det eskalerat för nästan varje dag. Slå upp en tidning och titta. Ondskan framträder inte bara i det som nu har skett och som är i våra tankar. Vår kallelse är att tända ljus där mörker råder.

Men för att kunna göra det, måste vi först kunna se och förstå, eller åtminstone ana Guds förmåga att också förvandla våra egna liv.

Published in: on 25 juli, 2011 at 13:49  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2011/07/25/1747550/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: