Norgehändelsen och Jesus

Följden av attacken i Norge skrämmer mig. Ännu mer än attacken i sig trots dess förfärliga genomförande. Det man kan se är hur mördarens hat har fått fotfäste i människohavet. Många uppfattar sina uttryck för sin oförsonlighet som kärlek. Svart har blivit vitt och vitt har blivit svart. Vi är lika förvirrade i vår bedömning av tillvaron som vad mördaren var. Vi mördar inte – idag- frågan är bara hur långt borta det är.

Här ska jag visa en text ur NT som beskriver vad vi ser idag, sedan lägger jag ner ett lite äldre inlägg som nedkallar Guds närvaro och kärlek mitt i alltihop.

Här ska jag citera en text ur Matt 24, där Jesus talar om utvecklingen på jorden inför tidens slut. Mina kommentarer inom klammer.

Lärljungarna frågade Jesus: ”Säg oss när det skall hända. Och vad blir tecknet för din återkomst och för tidens slut?” 4. Jesus svarade: ”Se upp så att ingen bedrar er. 5. Många kommer att uppträda under mitt namn och säga: Jag är Messias, och de skall bedra många.

[Messias= ”den efterlängtade samlande, räddande gestalten.” Mördaren i Norge trodde att han var det, folk har börjat beskriva Stoltenberg i sådana termer. Mänskligheten tycks ropa efter en LEDARE! Vem som helst tycks duga, bara vederbörande kan hålla ihop människoflockarna]

Vidare till Jesus: ”6. Ni kommer att få höra stridslarm och krigsrykten. Se till att ni inte låter skrämma er. Sådant måste hända, men det är ännu inte slutet. 7. Folk skall resa sig mot folk och rike mot rike,”

[Här finns det en för vår tid intressant utsaga som blir särskilt talande när man läser detta i grundtexten(grekiska). Det som här är översatt med ”folk” har i grundtexten ordet ”ethnos” (Jfr. etnicitet) Alltså talar Jesus om etniska motsättningar. ”Rike mot rike känner vi dock alltför väl igen.]

…och det blir hungersnöd och jordbävning på den ena platsen efter den andra. 8. Allt detta är början på födslovärkarna.” [Jesus jämför det vi går igenom som ett slags framfödande av hans återkomst och tidens slut]

9. Då skall man utlämna er till att plågas och dödas, och alla folk skall hata er för mitt namns skull. 10. Då skall många komma på fall och ange varandra och hata varandra. 11. Många falska profeter skall framträda och bedra många. 12. Genom att laglösheten tilltar kommer kärleken att kallna hos de flesta. [Här beskrivs ett liknande tillstånd som vi ser omkring oss idag. Men det kommer troligen att bli ett angiverisamhälle med stenhårda krav. Vem vill leva i ett sådant samhälle?]

13. Men den som håller ut till slutet skall bli räddad. 14. Och budskapet om riket skall förkunnas i hela världen och bli till ett vittnesbörd för alla folk. Sedan skall slutet komma.

LORD….

help me to handle this

i really need you…

don’t leave me….

Published in: on 30 juli, 2011 at 09:23  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2011/07/30/1747590/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: