– Nada te turbe – ”Låt ingenting störa dig”

Jag återgår till gårdagens inlägg.

Jag vill försöka beskriva vargarnas väsen från Bibelns synpunkt, men vare sig man tror på Bibeln eller inte fungerar det så.

De två vargarna är två olika väsen som påverkar oss och som ”vargberättelsen” visar så blir påverkan på oss starkare och starkare beroende på hur mycket vi ”matar” var och en av vargarna.

Men hur matar vi dem då? Jo, genom att nära de känslor och egenskaper var och en står för. Som ett exempel kan jag nämna att ofta har jag sett hur den som hatar, anser sig ha rätt att hata och när det. I samma stund åkallar vi den andliga kraft som bär hatet till vårt hjärta. Frukten av hat blir död och fördärv. Det skapar alltså en önskan att skada. Det märkliga är att det faktiskt skapar skada och fördärv bara genom att vi när det i vårt bröst. Samma sak gäller att inte vilja förlåta om någon /något skadat oss.

MÄRK: jag använde ordet vilja. Normalt brukar vi säga ”kunna”.  De som är svårast att förlåta är de som står/stått oss närmast: De vi älskat/älskar. Det finns också lägen där vi inte kan förlåta oss själva för saker vi tror vi orsakat. Något som vi tror skadat oss själva, någon när och kär eller någon relation som varit viktig.

Det är oerhört destruktivt eftersom det skadar alla livskrafter i och omkring oss.  Endast genom förlåtelsen släpper det destruktiva och livskrafterna börjar blomma. Vad som händer är att livet självt börjar förändras. Därför bygger hela Guds närhet på förlåtelse.

Att livet självt börjar förändras är inte orsakat av hur vi tänker, utan av att när vi kan släppa det som binder oss kan Guds skaparkraft verka fullt ut.

Därför är det så viktigt vilken kraft vi väljer att ge makt i våra liv!

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2011/08/03/nada-te-turbe-lat-ingenting-stora-dig/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: