Döm inte, så blir ni inte dömda…

1. Döm inte, så blir ni inte dömda. 2. Ty med den dom som ni dömer med skall ni dömas, och med det mått som ni mäter med skall det mätas upp åt er. 3. Varför ser du flisan i din broders öga när du inte märker bjälken i ditt eget? 4. Och hur kan du säga till din broder: Låt mig ta bort flisan ur ditt öga – du som har en bjälke i ditt öga? 5. Hycklare, ta först bort bjälken ur ditt öga, så kan du se klart och ta bort flisan ur din broders.

[Matt 7:1-5]

7. Be, så skall ni få. Sök, så skall ni finna. Bulta, så skall dörren öppnas. 8. Ty den som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar skall dörren öppnas. 9. Finns det någon bland er som ger sin son en sten när han ber om bröd 10. eller ger honom en orm när han ber om en fisk? 11. Om nu redan ni, som är onda, förstår att ge era barn goda gåvor, skall då inte er fader i himlen ge det som är gott åt dem som ber honom? 12. Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem. Det är vad lagen och profeterna säger.

[Matt 7:7-12]

Published in: on 9 augusti, 2011 at 08:39  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2011/08/09/dom-inte-sa-blir-ni-inte-domda/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Nu har jag läst dina texter många gånger. Gissar jag återkommer. Orden borrar som läkande laserljus.

    • Det gläder mig att höra. Det är så Bibelordet ska fungera när man öppnar sina inre dörrar och låter ljuset och den friska luften vädra ut…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: