Vad tjänar du på dina bekymmer?

Som ni förmodligen redan har förstått, så fungerar den himmelska tillvaron och vår jordiska på två helt olika sätt, fast de i allra högsta grad påverkar varandra.

Det vi kallar naturligt hör ihop med de begränsningar som tillvaron på jorden ger. Sjukdomar av olika slag löser sig genom de föresvarsmekanismer vi har i kroppen eller via läkarinsatser. Om det inte fungerar, är vi sålda åt förgängelsen. Om det fungerar  känner vi oss förtröstansfulla vid detta.

Om någon skulle be och bli frisk, så kallar vi det övernaturligt. Visst är det så på ett sätt. Det går utanför vad vi känner till genom våra naturlagar. (Och därmed också utanför det vi kallar vetenskap) Jag har sett det många gånger.

Men om vår vetenskap eller våra försvarsmekanismer inte fungerar, ser vi Gud bara som en nödlösning, om ens det. Bönen blir den sista utvägen! Inte en Guds lösning. Hur många av oss känner inte igen uttrycket  när livet är hotat: ”Då får vi hoppas och be”! Men inte säger bibeln ”hoppas” och be! I Mark. 11:24 läser vi ”Därför säger jag er: tro att ni skall få allt det ni ber om i er bön, då blir det så.”

Då är vi tillbaks till frågan om tro! Vi kan inte suggerera fram tro. Den kommer genom att vi stannar upp inför den andliga världen i stillhet! Om vi tackar och förväntar oss att Jesus kommer att ge oss det vi behöver och kan förvänta oss att detta kommer att ske, så blir behovet uppfyllt på ett eller annat sätt!

När jag hade närmare med tonårsarbete att göra brukade de försöka sätta åt mig kring Guds allmakt med en fråga: ”Kan Gud skapa en så stor sten att han inte orkar lyfta den”? Själva frågan innehåller ett cirkelresonemang som gör att det inte går att svara på.

Samma sak när vi undrar över hur Gud som är både allsmäktig och god kan acceptera allt ont så som vi ser omkring oss. Till detta existerar det en svarsnyckel. De onda makterna tar över om vi inte åkallar Guds namn i ödmjuk bön. Vi lever i en fallen värld.

Vem av er kan med sitt bekymmer lägga en enda aln till sin livslängd?”  [Matt 6:27] 

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2011/08/14/vad-tjanar-du-pa-dina-bekymmer-2/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: