Situationen är tung, men det finns hopp!

Se er omkring.

Titta på hur tillvaron ser ut, både människor emellan och hur naturen håller på att kollapsa! Eftersom många håller på att både tappa modet och känslan för framtiden av det jag skriver vet jag att det inte är populärt.

Jag har en och annan vän som läser min blogg liksom ett av mina barn som också tror på Gud. De tycker att jag ska skriva mer om Guds kärlek. Självklart finns den där. Men jag kan ju inte skriva bara om den när jag samtidigt ser hur andra delar av Bibelns utsagor verkar gå i uppfyllelse (idag nästan ordagrant).

Jag har tidigare skrivit om följande:

Här ska jag visa en text ur NT som beskriver vad vi ser idag, sedan lägger jag ner ett lite äldre inlägg som nedkallar Guds närvaro och kärlek mitt i alltihop.

Här ska jag citera en text ur Matt 24, där Jesus talar om utvecklingen på jorden inför tidens slut. Mina kommentarer inom klammer.

Lärljungarna frågade Jesus: ”Säg oss när det skall hända. Och vad blir tecknet för din återkomst och för tidens slut?” 4. Jesus svarade: ”Se upp så att ingen bedrar er. 5. Många kommer att uppträda under mitt namn och säga: Jag är Messias, och de skall bedra många.

[Messias= ”den efterlängtade samlande, räddande gestalten.” Mördaren i Norge trodde att han var det, folk har börjat beskriva Stoltenberg i sådana termer. Mänskligheten tycks ropa efter en LEDARE! Vem som helst tycks duga, bara vederbörande kan hålla ihop människoflockarna]

Vidare till Jesus: ”6. Ni kommer att få höra stridslarm och krigsrykten. Se till att ni inte låter skrämma er. Sådant måste hända, men det är ännu inte slutet. 7. Folk skall resa sig mot folk och rike mot rike,”

[Här finns det en för vår tid intressant utsaga som blir särskilt talande när man läser detta i grundtexten(grekiska). Det som här är översatt med ”folk” har i grundtexten ordet ”ethnos” (Jfr. etnicitet) Alltså talar Jesus om etniska motsättningar. ”Rike mot rike känner vi dock alltför väl igen.]

…och det blir hungersnöd och jordbävning på den ena platsen efter den andra. 8. Allt detta är början på födslovärkarna.” [Jesus jämför det vi går igenom som ett slags framfödande av hans återkomst och tidens slut]

ÄR DET INTE SÅ DÅ? ? ?

Det är ju bara att läsa i massmedia om det som sker idag runt omkring oss! Jordbävningar med förödande konsekvenser, Inte minst det som skett i Japan. I upp 3: 10. ”Den tredje ängeln blåste i sin basun. Då föll en stor stjärna från himlen, brinnande som en fackla, och den föll på en tredjedel av floderna och på vattenkällorna. 11. Och stjärnans namn är Malört. En tredjedel av vattendragen blev till malört, och många människor dog av vattnet, därför att det hade blivit bittert.

Första gången detta hände var i Tjernobyl, som på Ukrainska betyder  Malört! Betydelseöverföringen till det som händer i Japan är vanlig när det gäller Bibliska profetior! Därför kan man ana en överföring.

Det som hände på Utøya blev helt klart identifierat med en större ondska än det i praktiken nu tycks vara. Men ÄR det så? Om man ser det ur ett andligt perspektiv som jag försöker belysa, så är det en del av vår tids ondska som visade sig. Människor mördar och mördas, gruppvåldtäkter, Det vi kallar näthat, är egentligen bara uttryck för männisors inneboende hat under tillväxt. Bibeln kallar det antikrists ande.

Därför är det så viktigt för mig att trycka på att vi behöver ”laddas” med kärlekens ord och Guds närvaro genom den lovsång som även utan att vi förstår den (dvs. dess ord) ändå laddas av dess innebörd och himmelska melodier.

Detta är motsatsen till det onda jag skrivit ovan

En del av trygghetens nyckel!

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2011/08/20/situationen-ar-tung-men-det-finns-hopp/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Allt som kan ge hopp är värt att begrundas…

    Hemikram

  2. Jag antar att du har insett att jag inte pratar filosofi i största allmänhet. Jag försöker berätta om något som fungerar i verkligheten, men som vida överskrider det vi kan åstadkomma själva!
    Anta att du håller på att drunkna. och någon kastar ut en ”frälsarkrans” till dig. Åhh… vad glad man då blir, NU kan man bli räddad. Men man begrundar ju inte frälsarkransen…. man måste kunna ta tag i den för att det ska fungera.

    En varm kram till dig!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: