Brister i mina texter, jag tycks inte ha nått fram!

Jag har nu ägnat runt 1,5 år att berätta om min tro och mina erfarenheter och hur det fungerar utifrån Bibelns sätt att dels berätta om Gud i tillvaron och dels försöka visa på en väg att leva i kontakt med denne Gud.

Jag har alltid undrat över svårigheten att etablera läskontakter. Svaret på det vet jag inte om jag har, men efter ett rätt tufft resonemang med en god vän har jag insett två saker.

Det första är att trots att jag har rätt mycket personliga erfarenheter av att de andliga krafterna verkligen både finns och är tillgängliga har jag inte lyckats nå fram med hur detta fungerar. En del tycks kunna inse att det ligger något i det, kan tycka att det verkar intressant, men man kan inte se att det fungerar som en aktiv kraft på jorden och i sitt liv. Jag har försökt ge kunskap om hur man kan se att GT innehåller berättelser som är möjliga att datera genom hur de anvisa under vilka ledare och i vilka områden saker skett. Jag har också försökt ge exempel på samtida historiker som berättat om Jesus (inte bara Evangelierna) . [Läs ” Det som skiljer Bibeln från andra religiösa skrifter.”

Så vår tro behöver inte handla om saker har hänt, eller inte utan om den inre betydelsen. Så om det har hänt eller inte har vi mer eller mindre faktisk kunskap om.

Det andra och kanske viktigaste är att jag kan se hur en del av er läsare kan se och förstå hur vi människor kan påverka tillvaron för oss själva och omgivningen genom att låta integrera Bibelns information i våra liv. Helt enkelt att använda den. Om vi t.ex utifrån vad Bibeln säger inser att kärlek är ondskans motsats och ändå praktiskt blir hatiska mot det vi upplever som fel kan vi aldrig på djupet förändra våra egna liv.

Hur detta går till tycks jag ha totalt misslyckats att förmedla. Jag kommer nu att försöka att finna en ny tråd så får jag se hur jag kan göra det jag vill beskriva tydligare.

Published in: on 27 augusti, 2011 at 16:44  Comments (4)  
Tags: ,

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2011/08/27/1747813/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommentarerLämna en kommentar

 1. Det är nog inte bara jag som tycker att dina bloggar har gett något. Vi ser fram emot fler bloggar. Keep up the good work!

 2. Du tror inte att det kan vara så att man inte tror på det oavsett hur bra eller med inlevelse du berättar??

  Att folk helt enkelt inte är kristna eller är intresserade av att bli kristna??

  Vad är ditt mål att frälsa nya själar eller tala med likasinnade?

  Mycket vackert musikstycke du hade

  Hemikram ♥

  • Jag antar att du har helt rätt i din första mening. Men hur folk kommer att kunna medvetet värdera det jag skriver har nog lika mycket att göra med hur stor bit av fördomarnas mur som måste rivas för att någon ska kunna se bortanför… Det är där jag tror att jag har misslyckats.
   De flesta av oss tror jag bär på båda dessa sidor, men beroende på vilken ”varg vi matar”, kommer den ena sidan eller den andra att ta över. Bakom detta ligger det osynliga makter. För mig som kristen är det självklart fråga om Gud eller djävulen.
   MItt mål, ja. det är ju en fråga om kunna tydliggöra de val vi har och deras konsekvenser. Konsekvenserna går långt utanför oss som mänskliga individer. Allt det onda vi ser omkring oss är konsekvenser av sådana val. Om jag mött människor och de inte sett valmöjligheterna och den väg som leder till undergång eller liv har jag misslyckats.
   JAG kan inte frälsa någon, men jag kan berätta om vägen, och det är min kallelse.
   Så MUSIKSTYCKET, ja. Den intressante Carl Orff. Jag lade in den för att han är nog en av de få som kan tydliggöra den kamp vi befinner oss i genom en kraftfull dissonsns och där dissonansen hela tiden kliver på en samklang, liksom nattgmmal is.

 3. Tack! Men min strävan, om det går, är att nå djupare. Jag tror att det är viktigare än att räkna näsor.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: