Fråga ditt inre, varför tycks tillvaron gå mot sitt slut?

Jag har försökt att visa på hur tillvaron är skapad som en totalitet. Alltså inte bara det som är på jorden, utan det finns en kraftfull, (vad ska jag kalla det?) parallellvärld. Som i allra högsta grad påverkar det som sker på jorden. I den parallellvärlden finns det två andra parallellvärldar, vars makt är aktiva. Den ena är där Gud verkar med sina änglar och den andra är där satan verkar. Den ena vill bära oss dag för dag, den andra vill skapa oro och aktivera ”djurmänniskan” [se, ”DJURET människan” i mina inlägg].  Vi tycks befinna oss i en tid när detta aktiveras och eskalerar så vi för varje år kan se en rejäl skillnad i hur tillvaron är ordnad. Somliga lever i välmåga och andra i armod. Hela det politiska systemet verkar vara en del av orsaken.

Om man inte ser den andliga världens närvaro och aktivitet är det lätt att tro att allt sker pga mänskliga brister.

I Ef 6: 10-16 Kan vi läsa….

”10. Hämta nu styrka hos Herren, av hans oerhörda kraft. 11. Ta på er Guds rustning, så att ni kan hålla stånd mot djävulens lömska angrepp. 12. Ty det är inte mot varelser av kött och blod vi har att kämpa utan mot härskarna, mot makterna, mot herrarna över denna mörkrets värld, mot ondskans andekrafter i himlarymderna. 13. Ta därför på er Guds rustning, så att ni kan göra motstånd på den onda dagen och stå upprätt efter att ha fullgjort allt. 14. Stå alltså fasta, spänn på er sanningen som bälte och klä er i rättfärdighetens pansar 15. och sätt som skor på era fötter villigheten att gå ut med budskapet om fred. 16. Håll ständigt trons sköld framför er, med den skall ni få den Ondes alla brinnande pilar att slockna, 17. och grip frälsningens hjälm och Andens svärd, som är Guds ord.”

Jag fokuserar på vers 12.

a. Varelser av kött och blod = Människor

b. härskarna, mot makterna, mot herrarna över denna mörkrets värld, mot ondskans andekrafter i himlarymderna = Demoniska varelser i den andliga världen.

OM VI INTE FÖRSTÅR DETTA, FÖSTÅR VI INTE VAD SOM HÄNDER RUNT OMKRING OSS! Klimatet, naturen, ondskan i människomassorna, vi är försvarslösa. Vi kan skriva hur mycket so helst i tidningarna, arbeta med att ”upplysa” människorna. JAg är övertygad: INGEN kommer att ta till sig detta om de inte klarar av att ta till sig det jag har markerat i v. 12 ovan!

Resten i texten är en beskrivning på hur allt detta ska bekämpas.

Published in: on 21 september, 2011 at 20:47  Kommentera  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2011/09/21/fraga-ditt-inre-varfor-tycks-tillvaron-ga-mot-sitt-slut/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: