Vad ser vi omkring oss? Den ylande vargen i frosten, eller den omslutande kärleken?

Ja, vad får åtminstone mig att tro att tillvaron som vi känner den börjar gå mot sitt slut?  – Och inte bara jag förresten. Klockan är troligen bara tre minuter i midnatt!

Vid årsskiftet sände SVT:s Kunskapskanalen två program med ovanstående titel. De handlande om de tio största hoten mot mänskligheten. Det var program som säkert blev tankeställare för många. Forskare och vetenskapsmän kommer nu med så starka varningar att de kan betecknas som profetröster i vår tid.
Många exempel kan ges på varningsklockor, som alla har samma budskap: Vår värld går mot en kristid! För några år sedan kom två böcker som försökte uppmärksamma människor på allvaret. Översatta till svenska är titlarna: ”Vårt sista århundrade”, författare Martin Redes, brittisk kosmolog och ”En guide till slutet – Allt du inte ville veta”, skriven av geofysikern Bill McGuires.
Gång efter gång höjs rösterna med alarmerande varningar. Några lyssnar, andra skakar av sig budskapet, helt enkelt för att man inte orkar ta till sig det, man vill förbli i en drömtillvaro. Men uppvaknandet kan bli brutalt!
Det går inte längre att säga att det bara är kristna fanatiker som är domedagspredikanter. Nej nu är det forskare och vetenskapsmän som höjer rösten. Lyssnar man inte på dem, vad skall då till för att man skall göra det?

ALLTSÅ. TIDEN ÄR ÖVER NÄR MAN KUNDE SKRATTA  ÅT  TECKNINGAR AV DOMEDAGSPREDIKANTER SOM DOM DÅ RITADES I TIDNINGSSTRIPPAR MED SANDWICHPLAKAT PÅ MAGEN OCH RYGGEN: ”SLUTET ÄR NÄRA”.

Vi ser det även av och till i den vetenskapliga världen. Så pass uttalat att man har uttryckt att vi borde undersöka om inte det skulle gå att skapa en koloni på mars eller månen!

Jag tycker inte heller om att se utvecklingen!

Troligen kan vi lugnt säga att det blir svåra tider. På många områden.

 Dessa tider är siat om på många ställen, inte minst i Bibeln.

EARTHQUAKES – WHAT ARE THE LONG TERM TRENDS?

graph.jpg

Above is a graph showing how the number of all magnitude earthquakes has grown over recent years. Grafen är hämtad ur ”earthcace usgs gov.”

Så här ser kurvan ut och jag har sett en annan kurva (som jag inte fann nu när jag skulle skriva) som räcker ända till 2010 och den stiger ännu brantare. Jordbävningar kommer och går i skov… och har alltid gjort, men med rätt fastställda intervall. Bödvardsson vid Uppsala geologiska center säger dock att vi inte  befinner oss i en sådan period. Ändå ser kurvan ut så här!

På frågan om tecknen på att Jesus ska återkomma säger han i Matt 24 :7-8: 7. Folk skall resa sig mot folk och rike mot rike, och det blir hungersnöd och jordbävning på den ena platsen efter den andra. 8. Allt detta är början på födslovärkarna.

Han säger också i vers 12: 12. Genom att laglösheten tilltar kommer kärleken att kallna hos de flesta.

Detta är bibelns sätt att beskriva det, det finns fler även utombibliska profetsior som tycks gå samman här, parat med de farhågor vi ser i vår naturvetenskapliga världsbild hos de forskare som finns där.

För mig blir då frågan om det bara visar på ett oundvikligt slut utan mening, eller om det finns en skapare  som mitt i allt detta skyddar de som ser bristerna i det människan åstadkommit och vänder sig till en ”storpappa” som aldrig sviker?

I denna musik är vi i dagens läge! DJURET människans läge utan inre frid, bara oro och kamp av olika slag!

Detta är KONTRASTEN: den andra sidan! Människan som har kommit ”hem”

Published in: on 24 september, 2011 at 16:54  Comments (2)  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2011/09/24/1748049/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

 1. It is appropriate time to make a few plans for the future and it is time to
  be happy. I’ve learn this post and if I could I desire to counsel you few interesting things or suggestions. Maybe you can write next articles relating to this article. I wish to learn more things approximately it!

  • Try to give a better description according your questions,then I will try to make it.
   I tried to write to your email, but it seems to be out of order.
   olofjonn@bredband.net


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: