En knäppgök talar!

Det kanske inte framkommer så tydligt, men jag, liksom alla andra människor tar medvetet eller omedvetet ställning till vad som är verkligt eller inte. För er som är uppvuxna i en kristen miljö och ser allt ni hört och fått i er som självklara sanningar vill jag fråga: hur tänker ni egentligen när det kommer till kritan?

Gick Jesus på vattnet eller inte? Verkligt? Svaret avgör om han är Guds son eller inte! Om jag skulle stövla ut på Genesarets sjö lovar jag att jag skulle drunkna! Så är berättelsen från de närvarande lärjungarna sant eller inte? Med sant menar jag att det verkligen har hänt, eller om det endast är en berättelse utan substans. Det är en bra berättelse utan annat innehåll än att man bara vill förstärka tanken på att Jesus var Guds son.

Tänk igen: Vad både jag och ni måste ta ställning till är vilken sida av verkligheten vi vill utgå ifrån! Det här är en mentalt svår fråga. Efter många år har jag tagit ett beslut att det Bibeln berättar är beskrivet så sant som det gick för lärjungarna.

Jag har börjat leva efter detta och och det fungerar (för mig). Jag lovar att berätta mer i kommande inlägg.

Så jag har alltså valt väg, och det gör mig till en knäppskalle för stora delar av omgivningen, men vad gör det när jag ser Gud i verksamhet!

Published in: on 1 oktober, 2011 at 20:48  Comments (2)  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2011/10/01/en-knappgok-talar/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

 1. Man ska stå för det man tänker och tror och det löner dig stor heder anser jag, liksom en som står för sin tro på någon annan Gud.

  Tänker på Petrus som förnekade Kristus. Jag har alltid undrat hur han kunde bli Kristi ställföreträdare och inte Maria Magdalena och Jakob.

  • Tack för din kommentar. Nu är jag väl inte så ståndaktig direkt, men jag har en berättelse om något jag erfarit och den vill jag delge omgivningen så långt jag kan.
   Men det ligger en tröst i den andra delen du tog upp, tycker jag.
   Ja, Petrus förnekade Jesus tre gånger under den svarta natten. När Jesus hade uppstått och möter Petrus ställer han frågan tre gånger, en gång för varje förnekande: ”Älskar du mig”? Efter varje fråga som Petrus besvarat kommer det en kallelse: I Joh. 21:15-17 står det om detta:
   15 När de hade ätit sade Jesus till Simon Petrus: ”Simon, Johannes son, älskar du mig mer än dessa?” Han svarade: ”Ja, Herre, du vet att jag har dig kär.” Jesus sade till honom: ”För mina lamm på bete.” 16 För andra gången frågade han: ”Simon, Johannes son, älskar du mig?” Han svarade: ”Ja, Herre, du vet att jag har dig kär.” Jesus sade till honom: ”Var en herde för mina får.” 17 För tredje gången frågade han: ”Simon, Johannes son, har du mig kär?” Petrus blev bedrövad över att Jesus för tredje gången frågade: ”Har du mig kär?” och han svarade: ”Herre, du vet allt. Du vet att jag har dig kär.” Jesus sade: ”För mina får på bete.

   Det tycks alltså finnas en koppling mellan sveket och återupprättelsen.
   Det är också detta jag får leva på.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: