”Knäppgöken fortsätter….”

I förra inlägget ställde jag en fråga på det här sättet: ”Gick Jesus på vattnet eller inte? Verkligt?” – Och då vände jag mig främst till er som ser er som kristna. Men samma fråga gäller ju oss alla!

Är Bibelns berättelser kopplade mot en verklighet vi faktiskt lever i, vare sig den beskriver saker som har hänt, eller kommer att hända framöver? Eller om det handlar om en överförd verklighet till det himmelska.

Den kristna tron är speciell i det fallet. Den bygger på att Gud är verksam i vår historiska tillvaro. Har det inte hänt, är det meningslöst.

Är det sant att Jesus är min broder? På vilket sätt? Jo, för att det han har gjort har givit oss hemrätt hos Gud som Guds barn och Jesu medarvingar! Lyssna på sången och tänk, känn efter!

Alltså tror jag att Abraham har funnits, att judarna stövlade omkring på en liten ökenplätt (Sinais öken) i 40 år! Jag tror att de gick torrskodda över röda havet.

– Att Gud har skapat jorden och universum. – Att Jesus levat, dött och uppstått från det döda. – Att han uppväckte döda, botade sjuka. Att även detta skedde i urkyrkan.

– Att vi även kan se sådant idag, men alltmer sällan. Det är med detta jag menar att Gud verkar i historien, i saker som sker här på jorden! För er som tror att Gud och Allah är identiska, tycker jag ska läsa Koranen. (Den finns översatt till svenska på internet: http://www.underkastelse.org/koranen/koranen_svenska.html) Läs och jämför!

Så här ser bibelns slutmål ut:

Published in: on 4 oktober, 2011 at 15:13  Kommentera  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2011/10/04/knappgoken-fortsatter/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: