Om man tror att Gud och Allah är samma sak är man okunnig!

Det jag har velat göra med de två senaste inläggen är att visa på den himmelska världens (osynliga) påverkan på det som sker på jorden och i universum. Bibeln beskriver två delar av den osynliga världen. Då finns ”ordet för detta” översatt till ”Himlen” i bägge fallen och handlar om lite olika saker beroende på i vilket sammanhang ordet används. 1) Guds boning. När Bibeln beskriver detta sker det i bilder vi som människor har svårt att greppa i tanken. De människor som då kan koppla in sin ”inre syn”, brukar kunna ana makten och härligheten i detta. Jag har upptäckt att det inte är så få, men att det endast är ett fåtal som berättar och försöker förklara vad de erfar inom sig. 2) I Jes 14:13 är ondskans ”himmel” beskriven:

”Det var du [den fallna ängel som kallas djävul] som sade till dig själv:

”Upp till himlen skall jag stiga. [Guds himmel]

Ovan Guds stjärnor [Ovanför änglarna som tjänar Gud]
skall jag resa min tron
och ta säte på gudaberget [Gudaberget var benämningen för Guds säte]
längst uppe i norr.”
Det vi när inom oss, i vår tanke och vårt känsloliv åkallar de väsenden som står för det vi bär på inom oss. Det är därför det också blir vår livsfrukt. När vi vill ta lagstiftningen och eventuellt bössan för att försvara den kristna tron, har vi helt tappat den väg Gud vill att vi ska gå! Den kamp vi har att utkämpa är inte mot människor av kött och blod, utan mot ondskans andemakter i himlarymderna. Det är en andlig kamp, genom bön och via de löften Kristus har givit oss.
Därför väljer jag nu att jämföra med Islam.

Jag vill börja med att be er observera att det jag nu skriver inte är något debattinlägg eller försök att i största allmänhet skapa en avighet mot Allah, eller muslimer. Men jag får bara inte ihop Allah med den allsmäktige, skapande Guden, i Bibeln kallad Jahvé. Därför är inte Gud och Allah detsamma för mig. Det är två olika saker. Det viktigaste skälet till detta är att Allah, vetenskapligt kom ur en dyrkad mångud först 600 år efter Kristus! Denna tog Muhammed till sig när han ”uppenbarade” Allahs vilja!

  • I Mekka fanns en gud som hette Hubal som var Herre över  Kabah.
  • Denne Hubal var en mångud.

· En muslimsk apologet erkände att en bild av månguden Hubal lades på taket av Kaba omkring 400 år före Muhammed. Detta kan faktiskt vara ursprunget till varför månskäran är överst på varje minaret vid Kaba i dag och den centrala symbolen för islam på varje moské i hela världen:

· Månguden var även kallad ”al-ilah”.

  • ”al-ilah” förkortades senare till Allah innan Muhammed började främja sin nya religion 610 AD.

· Det finns bevis för att Hubal kallades ”Allah”.

· När Muhammed kom med sina uppenbarelser, accepterade han alla hänvisningar till namnet ”Hubal” men behöll avledningen ”Allah”.

· Muhammad behöll nästan alla hedniska ritualer från araberna på Kaba och omdefinierade dem i monoteistiska termer.

· Oberoende av uppgifter om de faktiska omständigheterna, är det tydligt att islam härstammar från en hedendom som en gång tillbad en mångud.

· Även om Islam i dag är en monoteistisk religion, har den sina rötter i den hedendom som fanns i Ur som Abraham lämnade och som finns placerad i nuvarande Irak. Han kom så småningom till nuvarande Palestina, där Muhammed sade sig ha sina möten med ängeln Gabriel.

[KÄLLA:  Karen Armstrong (2000,2002). Islam: A Short History. ISBN 0-8129-6618-x]

Oavsett hur man tolkar det kan inte Allah, med denna bakgrund vara den skapande och allsmäktige Guden, han är nåt annat.

Därför kan han inte heller skydda oss och ge oss räddning när skapelsen håller på att gå mot sitt slut.

Men det kan den Gud som har skapat himmel och jord. Och som alltid har kontrollen. Därför är Gud för mig den ende och sanne Guden!

Ps 62:2 Endast hos Gud söker min själ sin ro, från honom kommer min räddning.
Ps 62:3 Endast han är min klippa och min räddning, min borg, jag skall inte vackla.
DEN SOM SER DESSA LOGON OCH FÖRSTÅR, INSER OCKSÅ HUR FRUKTEN SMAKAR.
Fatah
HAMAS
Published in: on 6 oktober, 2011 at 21:37  Kommentera  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2011/10/06/om-man-tror-att-gud-och-allah-ar-samma-sak-ar-man-forvirrad-2/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: