Isaac Newton som profet

Detta är inte direkt kopplat till mitt Bibelfocus, men har likväl sitt intresse! Med tillstånd lägger jag in det från siten ”Flammor”

De allra flesta vet nog vem Isaac Newton, den världsberömde engelske vetenskapsmannen, var. Vad inte så många känner till är hans stora intresse för Bibeln och profetiorna.

I allt det som Newton skrev ingår också 16 000 sidor i andliga ämnen. Inte minst var han intresserad av Bibelns profetior och deras förutsägelser om tidens slut. Om detta skrev han omkring 4.500 sidor.
Newton tolkade profetiorna så att det i framtiden skulle kunna bli möjligt att resa betydligt snabbare än en häst springer, vilket var det snabbaste sättet på hans tid. Newton levde mellan åren 1642-1727. Den franske filosofen Voltaire (1694-1778) gjorde spe av Newton och hans tro. Voltaire skrev:
”Se denne underbart kunskapsrike man, som upptäckte tyngdlagen, när han blev gammal, blev han barn på nytt och började studera en bok, som kallas för Bibel. Det synes, om man vill tro den, så måste man även tro sådant otroligt nonsens, att kunskapen bland människor skall så tillväxa att det
skall bli möjligt att kunna färdas 80 kilometer i timmen. Stackars fjolliga gubbe!”
En som på senare tid intresserat sig för Newton och hans forskning är Stephen Snobelen, som är professor i historia för vetenskap och teknik. Han upptäckte ett märkligt dokument i samlingen av Newtons manus, som finns i Jerusalem.
I detta manuskript kan man se man att Newton kommit fram till att Daniels bok och Uppenbarelsebokens ändetidsprofetior kommer att få sin uppfyllelse under det århundrade som vi nu lever i.

Published in: on 13 oktober, 2011 at 20:06  Comments (2)  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2011/10/13/isaac-newton-som-profet/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. jo, jag kände till det och att det ryktas att han var ute efter de vises sten och allt möjligt.

    Jag följer ju alla vetenskapskanaler och de är väldigt fascinerade av hans ockulta och filosofiska intressen

    Hemikram

    • Alla vetensapskanaler? Ja, då har du ju att göra! 😉 Särskilt om du vill värdera dem vetenskapsteoretiskt. Det är mycket smått och mindre genomtänkt i de kanalerna blandat med en hel del pärlor också. Det där med de vises sten mm. är nog inte bara rykten. 1936 köpte Manyard Keynes (ekonom som fortfarande ses som en ekonomisk tungviktare upp stora delar av Newtons anteckningar.) Där detta framgår.
      Men Newton var inte bara nyfiket barn av sin tid, utan även en gigant över tiden i sig. Han ville med visshet undersöka om det fanns några hemligheter och glömda erfarenheter i de mystiska gamla skrifterna från antikens alkemister och vetenskapande människor. Så man får nog säga att den ”mörka medeltiden” ger fog för sitt epitet. Då växte diverse ordnar fram, framförallt frimurarorden. Som också sade dig förvalta diverse ”hemliga” kunskaper och föremål.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: