Skillnaden mellan Hollywood och Bibeln. Vad är trovärdigare?

Jag har varit inne på just det här ämnet lite tidigare; frågan om de tecken Bibeln anger för att vi närmar oss slutet på tillvaron så som vi känner den. Jag har också visat på hur det inte fattas liknande tecken uttalade utifrån de naturvetenskapliga tankegångarna.

Vi har en undergångsstämning totalt sett som ger oss signaler på att vi tycks bära på något i det kollektivt omedvetna. [Enligt C.G. Jung finns ett medfött omedvetet psyke som är universellt och för alla människor lika, vilket han kallade det kollektivt omedvetna eftersom det inte kan uttryckas utan att bli subjektivt och medvetet. Det omedvetna har med andra ord karaktären av en gemensam struktur som  styr åt vilket håll världshavet av människor drar.] De sista åren har det kollektivt omedvetna alltmer börjat suga åt sig tanken på näraliggande undergång.

Ett exempel är en rätt stor hög med folk som tagit stort intryck av filmen 2012. Om mayas kalender. För den som vill läsa på, så ser man snabbt att den kalendern byggde på tidscykler mer olika längd och 2012 slutar den kalenderns längsta  tidsspann ”era”. Det avslutas med ”Att lägga märke till i dag är att cykeln slutar den tjugoförsta december 2012” [Mayakalenderns stora årscykel, era, omfattar 13 Baktun, tiden 3114 f.Kr. – 2012 e.Kr.] Men ändå tycks folk tolka det som om det är ett tecken på tidens slut!  [Den intresserade kan kika här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Mayakalendern]

Vi har många olika exempel på denna undergångsstämning: 1) Den har dykt upp kring det försök man just nu i dagarna håller på med i Cern. Genom att krocka partiklar i ljushastigheten har allvarligt menade fysiker varnat för att man kan skapa ett ”svart hål” som kommer att sluka upp all massa. 2) Så har det ju haglat meteoritteoriser allteftersom Hollywood kommit på nåt nytt.

Just detta tycker jag i och för sig inte är så intressant, men det intressanta är att det inne i folkdjupen tycks finnas en beredskap att denna typ av fictioner som som om de skulle vara reella verklighetsbeskrivningar.

Ja, det är sant, Bibeln talar om den framtida undergången i rätt tydliga ordalag (och bitvis otydliga) och jag har skrivit om det. Det är långt ifrån ett så förenklat perspektiv som att det bara skulle komma en komet och BOOOM….. eller någon annan enskild händelse, utan Bibeln beskriver detta i ett accelererande skeenden där olika händelser och delvis sker parallellt och delvis avlöser varandra.

Men från min sida kan jag ju ställa mig en fråga, varför är mänskligheten så benägna att ta till sig enkla undergångstolkningar från hollywood och inte se komplexiteten som Bibeln berättar om och som vi är mitt uppe i?? Kan svaret vara att denna berättelse innehåller en Gud som många av olika anledningar har avfärdat? Därför blir berättelsen omöjlig att ta emot eftersom Gud finns med i det scenariot.! Därför svarar Hollywood bättre mot vårt behov av en radikal, enkel undergång utan Gudar och djävlar. MEN FÖR HOLLYWOOD, som scannar av vad som rör sig i folkdjupet och gör filmer utifrån detta har man ju redan en mottaglig publik till sina undergångsfilmer som är betydligt mer kraftfulla metoder till påverkan än vad en ”simpel” Bibel är!

Enligt Bibeln gäller detta:

INGET är alltså opåverkat av vår ondska! Det är därför vår ondska påverkar allt som vi ser omkring oss idag! Inte bara otrivsamheterna människor emellan! Även utfiskning av haven, förbrukning av klotets alla resurser, döende bisamhället jorden runt som man antar har att göra med människnasrovdrift och som i sin tur skapar brister på mat. Nerhuggning av regnskogarna (”jordens lungor”. I skapelseberättelsen ser vi att Gud efter varje skapelsedag ”såg att det var gott”. Nu har vi sett till att det inte är gott längre. Jag hävdar att det ligger andliga krafter bakom detta. Så förstörelsen av jorden är i grunden djävulsk, men människan har hjälpt till med aktiviteter och verktyg.

Då klämmer någon i: Men om nu Gud är allsmäktig, varför gör han inte något? Gör han inte nåt?? Han har ställt allt till förfogande till vår hjälp genom vad Jesus gjort. Så Guds budskap inför det vi står inför är: VAR INTE RÄDD. Gud har i alla lägen kontrollen.

Bibeln lär oss att Jesus inte är en profet i största allmänhet.  Redan när han gick omkring på jorden var han genom det faktum att han också var Gud överordnad våra normala naturlagar. Varför skulle han inte kunna gripa in övernaturligt? Den enda frågan som finns är:Vill du ha det eller inte?

BÅDE Gud och människa. Som Gudason var han inte bunden till  tillvarons naturlagar. ”Född av jungfru Maria” är där nyckeln! Sann Gud och sann människa. Som människa kunde han lida, sörja, gråta, och oroa sig för det som skulle hända. Men som gudason kunde han gå på vattnet, uppväcka döda, bota sjuka  och kan ge oss relationen till Gud tillbaks!

IDAG ÄR HAN INTE BUNDEN TILL VÅRA NATURLAGAR, utan till sina löften som världens Herre.  ”Vill du ha det är det ditt”!

Eftersom Gud är upphöjd över världen är Jesus det också!

Titta på bilden! Tänk dig att det är du (eller mänskligheten) som håller på att sjunka eftersom du tappat din tro på hela projektet! Vattnet kan handla om din ekonomi, hela din livssituation.

Så har du provat att be och ”gå på vattnet”, men när vattnet börjar plaska runt fötterna tappar du tilliten och så känns det som om du börjar sjunka….

Då till det paradoxala: meditera över löftena i Bibeln så de till slut blir en del av dig. Då kommer de att gå i uppfyllelse som en målstyrd robot.


Published in: on 16 oktober, 2011 at 17:03  Comments (2)  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2011/10/16/skillnaden-mellan-hollywood-och-bibeln-vad-ar-trovardigare/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Mycket intressant och tankeväckande inlägg och då jag själv fyller 44 år JUST den 21 december 2012, så har alla dessa olika profetior i alla former av böcker och religioner intresserat mig särskilt och med ”Nostradamuseffekten” menar man både Armageddon och att särskilda algoritmer på söksajterna visar att vi är fanatiskt intresserade av undergång och det fullkomligen exploderade efter 9/11

    Hemikram

    • Som jag ofta brukar göra läser jag igenom det jag skrivit när jag får en kommentar. Till min förskräckelse upptäckte jag att jag har levererat ett sparat förstahandsutkast. Skoj att du fick ut nåt av det ändå. Ja Bibeln antyden något om harmageddon, men går inte så djupt in på det. Det är dessutom skrivet i ett sådant sammanhang och på ett sådant sätt att det är lite svårt att se om det anspelar på ett andligt skeende i ”himlarymderna” eller ska ses ordagrant. Jag lutar mer åt den förra tolkningsmodellen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: