Detta är kraften i kristen tro. Det GÅR att få konkret hjälp!

Jag har ägnat mycket tid till att berätta om att Gud är en gud som verkar i historien. Det som sker omkring oss nu har att göra med hur Bibeln beskriver den sista tidens ”nedmontering” av det som ger människorna deras mänsklighet: omtanke, empati, att kunna dela livsutrymme även om man inte alltid delar tankar och tro. Allt detta flyter ifrån oss som barkbåtar på en ström. [Matt24;11-12: 11. ”Många falska profeter skall framträda och bedra många. 12. Genom att laglösheten tilltar kommer kärleken att kallna hos de flesta.] Men vi ser även hur vår girighet (ondska) håller på att montera ner livsbetingelserna på jorden i stort. Vi tömmer jorden på metaller och olja. Vad lämnar vi över till våra efterkommande?

Allt detta har jag skrivit om gång på gång för att visa på att Gud handlar HÄR i vår tillvaro!

Så till en annan sak som hör ihop med detta.

Paulus skriver i Filipperbrevet 3:9…

9. och få leva i Kristus, [ egentligen honom som redan alluderar på Jesus]inte med den rättfärdighet som lagen ger utan med den som kommer av tro på Kristus, den rättfärdighet som Gud ger åt dem som tror.

Jag har ofta fått höra att folk tror att man måste följa regelsystem för att vara accepterad av Gud. Det är falskt, sanningen ligger i versen ovan!

Tre kriterier behövs: tror du att Jesus funnits? Litar du på att han burit alla dina fel och brister, så att du är skuldfri inför Gud och att Gud uppväckte honom från de döda för att vi skulle få en fortsatt relation med honom, så är detta allt! Så kommer det bara till att vi tror att hans löften i Bibeln håller så har vi också en total gemenskap med Gud och får leva ett annorlunda och övernaturligt liv…  Fråga mig. Jag vet!

Somliga tror att det är möjligt att genom en trosakt eller ett beslut omedelbart bli fullkomlig. En sådan fullkomlighet där man inte medvetet eller omedvetet bryter mot Guds vilja igen finns inte i detta liv.

Det jag nu citerar ur Fil 3:12-16   är jätteviktigt kunna hålla fast vid:

12. Tro inte att jag redan har nått detta eller redan har blivit fullkomlig. Men jag gör allt för att gripa det, när nu Kristus Jesus har fått mig i sitt grepp. 13. Bröder, jag menar inte att jag har det i min hand, men ett är säkert: jag glömmer det som ligger bakom mig och sträcker mig mot det som ligger framför mig 14.och löper mot målet för att vinna det pris där uppe som Gud har kallat oss till genom Kristus Jesus. 15. Det är så vi skall tänka, alla vi fullkomliga. Och har ni en annan mening på någon punkt skall Gud upplysa er även där. 16Men låt oss fortsätta på den väg som fört oss hit.

Kristus grep in i Paulus  för att göra honom i samklang med Guds vilja. Detsamma vill den uppståndne gör för dig och mig. Paulus säger här att han inte vill missa Guds syfte med honom, han vill samarbeta med Herren!

HUR GÅR DET TILL?

Inte genom att ständigt se sig tillbaka, inte genom att hela tiden ångra det förflutna, ursäkta sina misslyckanden och intala sig att de verklliga problemen beror på erfarenheter i det förflutna.

Man blir inte from av att se på sig själv, utan av att se på Jesus. Om du bara ser på dig själv, så blir du snart andligt paralyserad! Du blir bara medveten om ditt eget problemkomplex och din ovärdighet.

Men om vi ser framåt och vet att vårt förflutna saknar betydelse eftersom det hela tiden är utraderat hos Gud !  Det är så förlåtelsen fungerar för dem som vill ha den. Det är så den kristna tron fungerar enligt Guds löfte.

GÅRDAGEN ÄR FÖRBI, MORGONDAGEN HAR VI INTE SETT OCH IDAG HJÄLPER HERREN!

Published in: on 19 oktober, 2011 at 21:39  Kommentera  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2011/10/19/detta-ar-kraften-kristen-tro-det-gar-att-fa-konkret-hjalp/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: