Uppståndelsens makt!

JAG VILL FÖRKLARA MER KRING ETT STYCKE JAG SKREV UNDER RUBRIKEN ”DETTA ÄR KRAFTEN I KRISTEN TRO, DET GÅR ATT FÅ KONKRET HJÄLP!

Inte genom att ständigt se sig tillbaka, inte genom att hela tiden ångra det förflutna, ursäkta sina misslyckanden och intala sig att de verkliga problemen beror på erfarenheter i det förflutna.

Man blir inte from av att se på sig själv, utan av att se på Jesus. Om du bara ser på dig själv, så blir du snart andligt paralyserad! Du blir bara medveten om ditt eget problemkomplex och din ovärdighet.

Men om vi ser framåt vet vi att vårt förflutna saknar betydelse eftersom det hela tiden är utraderat hos Gud !  Det är så förlåtelsen fungerar för dem som vill ha den. Det är så den kristna tron fungerar enligt Guds löfte.

Detta är helt essentiellt i den kristna tron och något som även många kristna inte riktigt har förstått. Därför blir insikten och tron så tung att bära. Vi måste liksom leva upp till alla krav och dessutom bära vår egen skuld för vad vi orsakat oss själva, våra nära och kära samt andra i omgivningen under vårt liv.Det har ju liksom redan hänt, känslor som orsakats ligger kvar inom oss själva som ständiga anklagelser och hos våra barn och omgivning som kliande ärr. (Ibland som oläkbara sår).

Det är därför den sång jag ofta har lagt in och som igår låg under rubriken [Till oss bräckliga sa Jesus: ”Det är inte de friska som behöver läkare, utan de sjuka.”] är så central för min tro och hur jag ser att det fungerar. Jag har så länge arbetat med människor och har inte en enda gång träffat på någon som inte bär på smärta, sorg, minnen som är svåra att släppa, oro för sina barn.De känner dessutom skuld eller oro för allt detta.

SÅ HUR FUNGERAR DET DÅ ENLIGT BIBELNS BUDSKAP?

Lek med följande tanke: Där, någonstans hänger Jesus korsfäst. På en kulle, slagen, trasig och färdig att dö. I Jes 53:4-8 står det:

”4.Men det var våra sjukdomar han bar,
våra plågor han led,
när vi trodde att han blev straffad,
slagen av Gud, förnedrad.
5.Han blev pinad för våra brott,
sargad för våra synder,
han tuktades för att vi skulle helas,
hans sår gav oss bot.
6.Vi gick alla vilse som får,
var och en tog sin egen väg,
men Herren lät vår skuld drabba honom.
7.Han fann sig i lidandet,
han öppnade inte sin mun.
Han var som lammet som leds till slakt
eller tackan som är tyst när hon klipps,
han öppnade inte sin mun.
8.Han blev fängslad och dömd och fördes bort,
men vem ägnade hans öde en tanke?
Han blev utestängd från de levandes land,
straffad för sitt folks brott.”
Så långt hänger de flesta med!  Det kommer en strid ström med människor upp till Golgata med ryggsäckar som innehåller allt jag beskrivit ovan. Vi lägger av oss våra ryggsäckar vid korset (en stund). Skönt med förlåtelse, va? Ja, det var ju en stund av lättnad. Några sjunger en liten lovsång och andra tackar Gud. Sedan tar man på sig ryggsäcken igen och travar ner med samma tyngder på ryggen. Vi kan berätta hur bra det var, men vi bär alltihop fortfarande.
MEN NÅGRA SÅG,
Att det fanns en stig vid sidan om korset. Den var inte bred, inte sliten, men några glömde sina ryggsäckar vid korset och gick betydligt lättare nedför stigen. DÄR FANNS DET EN ÖPPEN GRAV…. Ur den hade den uppståndne Kristus visat på en framtid. Det förflutna var för dem som lämnat sina säckar vid korset borta.  Med frid och förväntan i hjärtat går de vidare på vägen förbi graven. Det som fortfarande behövs är att förstå att vi behöver nya insikter och nya förståelser för hur den övernaturliga tillvaron fungerar. I den nya tillvaron finns det bara en framtid eftersom det förflutna är borta, allt vad vi har orsakat är lagt under Guds helande . Man lever i en ny tillvaro.
 – Min erfarenhet är att för den som tagit emot detta är det overkligt lätt att relationer helas.
Nu lägger jag in igen den hymn som verkligen visar på detta. LÄS TEXTEN, om du har svårt att höra den..
INSE ATT DETTA ÄR DEN ÖPPNA GRAVENS BUDSKAP!
Published in: on 21 oktober, 2011 at 18:52  Kommentera  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2011/10/21/1748116/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: