Att se på sitt eget läge gör att vi tappar oss själva. Vitsen är att fokusera på det omöjliga.Som bara Gud förmår att göra

Igår, när jag skrev under rubriken ”Varför försvann urkyrkans andliga makt och ersattes med fromma förhoppningar?, skrev jag lite om hur Guds makt fungerar. Den fungerar utan någon människas insats överhuvudtaget! Det är genom sin ande hans makt fungerar på jorden. Så här är det tänkt att det hela ska fungera: Att Guds församling, det bibeln ser som Kristi kropp, inte fungerar normalt och att de andliga nådegåvorna inte är i funktion i full utsträckning, är inget att vara förvånad över. [I praktiken har Bibeln ett samband här, Allt vad Jesus gjorde berättas det om att det kommer att ske genom församlingen. I Mark 16:17-20 står det: ”17. Dessa tecken skall följa dem som tror: i mitt namn skall de driva ut demoner, de skall tala nya tungomål, 18. de skall ta ormar med sina händer, de skall inte bli skadade om de dricker dödligt gift, och de skall lägga sina händer på sjuka och göra dem friska.” 19. När herren Jesus hade talat till dem blev han upptagen till himlen och satte sig på Guds högra sida. 20. Men de gick ut och predikade överallt, och Herren bistod dem och bekräftade ordet genom de tecken som åtföljde det.”Detta löfte gällde inte varje enskild person i församlingen utan det det framgår i 1 Kor 12: 12-26 att det är församlingen som gemensamt har alla Kristi gåvor”

När nu hela församlingskroppen är ju sjuk, och angripen av blodtörstiga parasiter händer det mycet lite. Men den Ande som uppväckte Jesus från de döda, är också mäktig att upprätta Guds församling. ”Inte genom någon människas styrka eller kraft skall det ske, utan genom min Ande”, säger Herren Sebaot. Sakarja 4:6. Då gällde det en mycket konkret uppgift. Ett nytt tempel skulle byggas (år 530) Hur sker det utan bra personal?  – Och hästar, mm. mm. JEPP, säger Gud, genom min ande, genom vilken allt kan hända.

Jag återvänder till ett citat från gårdagens inlägg:Fader”, sade de, ”om det hade varit något svårt profeten begärt av dig, nog hade du gjort det då? Desto större anledning när han bara vill att du skall bada dig för att bli renad.

Detta är precis på den punkt vi ofta torskar. Vi ska göra saken, själva, dvs. på den svåra vägen. När Gud har lovat: ”Allt vad ni ber om i era böner ska ni få, om ni tror!” (Matt 21:22) Men vad är då tro? Känslor? Tro på en dogm? Intellektuell övertygelse? Nej, Nej, Nej” Hela Bibeln talar samma språk! Som i det här fallet: be, och det ska ske!

Jag återkommer till ”om det är något svårt”… Det finns en annan berättelse som är ännu tydligare. Det handlar om när israeliterna som gick genom öknen drabbades av giftormar: [4Mos 21:4-9] ”Under vandringen blev folket otåligt 5. och klandrade både Gud och Mose: ”Varför har ni fört oss ut ur Egypten för att dö i öknen? Här finns inget att äta och dricka. Vi är utleda på den usla maten.”

6. Då skickade Herren ormar mot folket, giftormar som bet israeliterna så att många av dem dog. 7. Folket kom till Mose och sade: ”Vi syndade när vi klandrade Herren och dig. Be till Herren att han tar bort ormarna från oss.”

Mose bad för folket, 8och Herren sade till Mose: ”Gör en orm och sätt upp den som ett fälttecken. Var och en som blir biten skall se på den, så får han leva.” 9. Och Mose gjorde en orm av koppar och satte upp den som ett fälttecken. Den som blev biten av en orm såg på kopparormen, och då fick han leva.

DET SVÅRA VAR att tro tillräckligt för att titta! I GT syns det tydligt att detta är en symbol för Kristus på korset.

Det räcker med att titta, så gäller löfterna dig! Vi har en hel kyrka i Sverige, och frikyrkor,  som inte tittar eftersom man i verkligeheten inte tror på det. Vi tittar på oss själva och hur mycket vi tror istället. Som den sång jag lade in igår:”Titta mot himlen upp”!

Published in: on 25 november, 2011 at 21:54  Kommentera  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2011/11/25/att-se-pa-sitt-eget-lage-gor-att-vi-tappar-oss-sjalva-vitsen-ar-att-fokusera-pa-det-omojliga-sagan-om-gud/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: