För er som inte vill tro på Bibeln…”Forskare varnar för att ”domedagen” närmar sig”

Foto: Scanpix Atombomben mot Hiroshima 1945.

 

Det jag nu skriver står idag i Dagens Nyheter.

En grupp forskare som söker beräkna sannolikheten för en global katastrof uppger att världen nu rört sig närmare ”domedagen”. På onsdagen valde man att låta ”domedagsklockan” lägga ytterligare en minut bakom sig. Den står nu på fem i tolv.

Klart oroväckande, sålunda. Och det som fått den amerikanska forskargruppen att ta steget är det man ser som otillräckliga framsteg i arbetet för att minska kärnvapenspridningen i världen samt stillaståendet i strävandena att hejda den globala uppvärmningen.

Senast forskarna ändrade tiden var för två år sedan. Då åt ”rätt” håll, från fem minuter i tolv till sex minuter i tolv. Världens ledare såg då ut att vara på väg att ta sig an ”de verkliga globala hoten”, enligt gruppens hemsida ”the Bulletin of the Atomic Scientists.” (http://www.thebulletin.org/content/media-center/announcements/2012/01/10/doomsday-clock-moves-1-minute-closer-to-midnight)

Detta har ingenting med Mayakalendern att göra, bara med att våra vetenskapsmän idag håller på att tala samma språk som Bibeln.

Men det finns en skillnad som är viktig, Bibeln uttalar ett hopp och en tröst i detta läge.

I Luk 21:25-28 säger Jesus:

[ 25. Tecken skall visa sig i solen och månen och stjärnorna, och på jorden skall hedningarna gripas av ångest och rådlöshet vid havets och vågornas dån. 26. Människor skall förgås av skräck i väntan på vad som skall komma över världen, ty himlens makter skall skakas. 27. Då skall man få se Människosonen komma på ett moln med makt och stor härlighet. 28. När allt detta börjar, så räta på er och lyft era huvuden, ty er befrielse närmar sig.]

I versarna 25 – 26 ser vi tydligt dagssituationen! ”Havets och vågornas dån”… (Tsunamis, orkanvindar som kommer sig av att vattnet uppvärmts för mycket) Men så kommer hoppet i vers 28! Och vilka gäller det då? De som ber till Gud om beskydd och underordnar sig honom. Nu skriver jag intne om ”energier” eller Allah, eller buddha eller någon annan.

Jag talar om den levande Guden som har skapat himmel och jord och som dessutom har makten att ”sätta ner foten”när vi har gått för långt.

Published in: on 12 januari, 2012 at 00:39  Comments (2)  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2012/01/12/for-er-som-inte-vill-tro-pa-bibeln-forskare-varnar-for-att-domedagen-narmar-sig/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

 1. Och enligt Bibeln så bör vi utnämna Obama till antikrist. =0)

  (tänker på Uppenbarelseboken och besten)

  Hemikram och välkommen hem! det har hänt mycket medan du var borta!

  • Tack för ditt ”välkommen hem”.
   Men du tar upp en fråga som inte är särskilt lätthanterad. Kanske ur Bibelns synpunkt, men inte politiskt.
   ”Och enligt Bibeln så bör vi utnämna Obama till antikrist.” Ur Bibelns synpunkt ser jag Obama som fullständigt ointressant i detta avseende. Precis som du och jag. (Du kan inte ha läst mitt inlägg om hur jag ser på Bibeltolkning? ? ? ) Man kan skilja mellan EXEGETIK, dvs. Uttolkning och EISEGETIK, intolkning. Det du skriver är nog snarare eisegetik och hör ihop med hur man i USA politiskt tenderar att demonisera motståndare. Inte sällan genom rena konspirationsteorier, av vilket detta är en av de grövre. Men – OM han nu skulle vara det så lär vi nog upptäcka det så småningom. Men jag vill nog hellre skylla på usas politiska strömningar som de kopplar ihop med religiösa föreställningar.

   – Hänt mycket ja, jag ser fram mot att få höra din berättelse.

   kram


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: