Vad kan 666 betyda? Och trygghet för de med Guds sigill?

Ty vi menar att människan blir rättfärdig på grund av tro, oberoende av laggärningar.” [Rom 3:28]

Det är därför inte berättelsen om vad som är på väg innan Jesus kommer behöver skrämma livet ut ur oss. Vi behöver inte ens fundera över om vi varit tillräckligt ”goda” eller inte, för det är ointressant. Det intressanta är det jag citerat i den första meningen här.

I [Efesierbrevet 1:13f] står det:

I honom har också ni, sedan ni hört det sanna ordet, evangeliet om er frälsning – i honom har alltså alla ni, sedan ni kommit till tro, fått den utlovade heliga Anden som ett sigill. Den är en borgen för vårt arv, att Guds folk skall bli friköpt och Gud få pris och ära.

Bibeln visar ofta på ett hur den onda världen kopierar Guds verk. I uppenbarelseboken 13:16-18 står det:”16. Och det ser till att alla, höga och låga, rika och fattiga, fria och slavar, får ett märke på högra handen eller på pannan 17. och att ingen kan köpa eller sälja utan att ha märket, odjurets namn eller talet för namnet. 18. Här behövs vishet. Den som har förstånd skall tolka odjurets tal, ty det är en människas tal, och talet är 666.

Det som står här är antikrists motsvarighet till ”Sigillet” i Effesierbrevet (se ovan). I Efesierbrevet gäller all trygghet vi har till förfogande genom att Guds Ande är given till dem som tror på Guds ord och  INTE bara de som ”gör som man ska!”

Det råder många, och har rått många uppfattningar om vad detta ”666” kan gälla. Vi har troligen ännu inte svaret, men det finns ett intressant faktum, och det är att 666 förekommer i ett annat sammanhang i Bibeln.

Både i 1 Kungaboken 10:14 samt 2 Krönnikeboken 9:13 … står det att vikten på det guld som kom in till Salomo under ett enda år uppgick till 666 talenter. En talent motsvarade ungefär 35 kilo. Alltså kom det in ca 23 300 kilo Guld/ år. Om den tankegången skulle vara korrekt skulle 666 handla om pengar, MAMMON!

Plötsligt får vi en osäker, men liten nyckel till odjurets tal. Den som inte ser pengar som sin yttersta trygghet och verkar för att motivera sin existens genom att betjäna världstillväxten, får varken köpa eller sälja. Jesus säger dessutom att vi  inte kan tjäna både Gud och mammon samtidigt.

Min fråga är, kan ni se vart vår tillvaros utveckling är på väg? Varför dör folk för att ambulanserna sorterar bort dem? Varför får inte äldre den vård de behöver? Vi har medicinsk kunskap, men varför inte ge behandling till de som inte kan tillföra samhället så mycket? Frågorna är många, men kan besvaras genom svaret på en enda utsaga: ”Follow the money, and you´ll find the answer.” Om jag har rätt har vi hittat antikrists märke och redan startat resan mot antikrists välde.

MEN GUDS SIGILL ÄR FORTFARANDE I VERKSAMHET! Betydligt kraftfullare än att förlita sig på denna tillvarons system.

Published in: on 14 januari, 2012 at 21:23  Comments (2)  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2012/01/14/vad-kan-666-betyda-och-trygghet-for-de-med-guds-sigill/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Samtidigt är det också en klok iakttagelse det som somliga säger, nämligen att bristen på pengar är roten till allt ont. Det ska inte tas bokstavligt då roten till det onda sitter mycket djupare vilket du brukar förklara, men den orättvisa fördelning av resurser, kärlekslösheten och girigheten hos många av dem som har pengar och förtvivlan hos dem som kanske inte ens har mat för dagen är en bild av dagsläget som inte bådar gott.
    Just nu läser jag Uppenbarelseboken som inte bara är en berättelse om de yttersta tiderna utan på sätt och vis också en rannsakande spegel av den tid vi lever i och har nog också fungerat som en nyttig tidsspegel sedan texten skrevs.
    Ulf

    • Hmmm… Alla profetiska texter har flera bottnar.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: