Hur Guds helande kraft börjar verka

Det svar jag just skrev till hemimammas  kommentar till min förra blogg vill jag lägga till något annat mycket viktigt. Min blogg skrev jag för att visa att även om man lever i Guds närhet är inte livet som att glida på en räkmaka. Vad som händer och inte händer har så mycket att göra med hur vi förhåller oss till Gud.

Vi kommer ofta i onödiga svårigheter genom vår inställning och vårt sätt att  tala om vår fruktan, tvivel, missmod och övertygelse om att de svårigheter vi möter antingen beror på att Gud inte finns så som han har uppenbarat sig i Bibeln, eller att vi inte tror nog, eller att vi har svikit Gud och att han håller på att vända sig bort.

Faktum är att hur mycket vi än kan diskutera och undra om Gud vill hela alla som behöver det. Det kan gälla sjuka, våra egna självanklagelser, våra relationer eller bara vemod i vardagen. För mig råder det inte den minsta tvekan att Gud vill hela, men som det var för mig i sjukrummet gav jag aldrig Gud chansen att tala till mannen jag hade kontakt med. Så inget hände. Men när det är så beror inte detta på Gud, utan på oss.

Gud blir inte sedd som Gud av oss själva eller andra om vi bara uttrycker det negativa som vi säger om oss själva och andra.Det vi säger och tänker behöver förändras så att vi tänker och pratar i enlighet med Guds ord. Vi behöver uppmuntra varandra att se på oss själva så som Gud ser på oss i enlighet med Guds ord! DÅ sker det helande som är Guds själva väsen. Vi kan inte leva i harmoni och gemenskap men honom, om vi ständigt motsäger det han har sagt om sina barn. Och vi har ansvar inför våra vänner och vår familj att tala i positiv anda.

Vad som då händer är att vi öppnar himlaporten så att Gud kommer åt att verka i våra liv.

Published in: on 21 februari, 2012 at 20:03  Comments (2)  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2012/02/21/hur-guds-helande-kraft-borjar-verka/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. I consulted many friends, referred to books and even tried the expert assistance of a partnership counselor.

    • Sorry, but I can´t really understand what you want to tell us!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: