Hur Guds makt uppstår inom oss och växer till

Det här inlägget hör ihop med mina två förra inlägg, det blir liksom tripp trapp trull kan man säga. Först nämnde jag om mitt svek till Kristus, visade på hur Petrus svek tre gånger när Jesus skulle dömas, men också hur Jesus upprättade honom och gav honom ett uppdrag för varje förnekande. Sedan hur Herrens helande kraft börjar verka. På många olika nivåer. Inte bara sjukdomar utan även hur han kan läka sår som orsakats av människors svek och förluster.

Nu tänker jag ta upp en annan sak som bygger på detta; Guds makt inom oss.

I långa stycket vänder jag mig nu främst till er som ser er som kristna, men det gäller alla. Varför jag börjar så beror på att jag har upptäckt att det finns många som ser sig som kristna, men som är så uppfyllda av hur ”man ska vara” att det ur den inställningen väller fram hårdhänta domar och ett människoförakt inför de som ”är fel”. Där finns det även ett självförakt. och rädsla att inte duga. Av det följer en depressiv livshållning som är precis tvärtom mot vad Jesus sa: ”27. Frid lämnar jag kvar åt er, min frid ger jag er. Jag ger er inte det som världen ger. Känn ingen oro och tappa inte modet.” [Joh 14.27] Erfarenhetsmässigt har jag funnit att denna frid ligger mycket nära att våga se Jesu löften som sanna och verkliga.

Det finns en annan grupp som uppfattar sig som kristna och som fullständigt struntar i allt som Jesus undervisade om när det gäller syndens och dödens lag,  sedan går de till kyrkan eller kapellet och ”får sina synder förlåtna”, så ger man järnet ett vecka till! ”För Gud är ju den förlåtande Guden!” Men man glömmer att han också är helig.. . De saknar också den friden Jesus talar om eftersom fridens grund hör samman med att böja sig vid Kristi kors. [Som stolta fältherrar gör man karriär i pengarnas tjänst, sårar och manipulerar sviker sina löften, prioriterar vad arbetsplatsen kräver för att nå framgång.] Detta är bara några exempel, men att lägga ner detta inför Gud och be om förlåtelse och att han ska ändra mitt sinnelag, det finns inte på hjärnbarken överhuvudtaget. NYCKELN är att när vi vill bli rena, fria och fyllda av Guds kraft, så innebär bönen om förlåtelse en bön om ett förändrat sinnelag. DET KAN VI INTE FIXA SJÄLVA!

DET JAG NU SKRIVER ÄR VIKTIGT!  Allt prat i Bibeln om hur vi ska leva är ointressant om vi ska fixa det själva! Ingen normal människa har det sinnelaget! Vi kan vilja att det ska vara så, men inte fixa det. Så när vi ber Gud att förlåta oss, så gör han det, men han startar också en inre förändringsprocess inom oss. Vänd dina ögon mot hur du vill att det ska vara och Gud fixar det! Och i samma ögonblick jag önskar ett förändrat liv ser Gud bara det nya, önskade förändrade livet.  Det är detta vi kallar förlåtelse. Att vårt yttre beteende kommer att förändras,  tar längre tid, för det är en förvandlingsprocess!

Tänk på rövaren på korset som det står beskrivet i Luk 23:40-43 ! ” 40. Men då tillrättavisade honom den andre: ”Är du inte ens rädd för Gud, du som har fått samma straff? 41. Vi har dömts med rätta, vi får vad vi har förtjänat. Men han har inte gjort något ont.” 42. Och han sade: ”Jesus, tänk på mig när du kommer med ditt rike.” 43Jesus svarade: ”Sannerligen, redan i dag skall du vara med mig i paradiset.”  Tänk efter. Hur mycket gott hade rövaren gjort? Bad han om förlåtelse? NIX, han vill bara få Jesu omtanke efter döden. RESULTAT: ”du ska få vara med mig i paradiset”! ORSAK? Hans sinnelag hade ändrats!  Då välkomnade Kristus honom”

Det är mycket som då förändras, långt mer än vi kan fantisera om.

Bara ett konkret, men ovanligt exempel. I går morse vaknade min fru och hörde körsång i huset. Hon var så vaken att hon hann dra slutsatsen att jag stigit upp och satt på en skiva av Taizé. Så såg hon att jag fortfarande sov, men kören fortsatte. Jag är övertygad om att det var änglamusik. Första gången för oss, men jag har hört om det från andra håll!
Det sista jag berättar är inte det första vii har fått erfara, en gång kom hon in i ett rum där jag låg och bad (tyst) Det första hon erfor var en ljus gestalt, stor… han (hon) sträckte sig över takhöjden. Vi vet fortfarande inte varför.

Published in: on 26 februari, 2012 at 18:16  Kommentera  
Tags: , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2012/02/26/hur-guds-makt-uppstar-inom-oss-och-vaxer-till/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: