Min väg till den tro jag har idag. Del 4

Det är onekligen en lång resa jag beskriver, med många händelser och vändningar. Jaghar faktiskt alltid till för några ås sedan trott att jag stod på samma ställe, jag kämpade min kamp, men tyvärr var den inte särskilt lyckosam. Det var sällan jag nådde mina mål, men jag ville vidare. (Vart nu vidare var, när jag gömde mig för den Gud som kallat mig och som jag lovat att följa.) Det var som i en mardröm. Jag sprang och kämpade, men återkom ständigt till samma nollpunkt. DÅ fattade jag ingenting, men nu vet jag att mitt agerande inte ledde någonstans eftersom vad jag hade gjort var att lämna den tro jag trodde att jag hade haft för att leva i den tillvaro Bibeln kallar ”denna världen”. En fullständigt logisk tillvaro uppbyggd på det vi kallar vetenskap. Den tillvaron är hela tiden uppbyggd rationellt utifrån vårt förnuft så som det kan uppfatta vad som händer här och nu. Grundpelaren där är vad vi tycker oss veta utifrån våra erfarenheter. Dödsångest är rationell eftersom det hela slutar i ingenting! Men ändå finns det  många av oss som trots dödsångesten anar något mer. De erfarenheter jag hade från sjukhuset handlade om mer än ana…. (se tidigare text i detta ämnessvep) Jag formligen såg och erfor den ”andra sidan” i dödens närhet. Den andra sidan erfor jag också vid förbönsgundstjänsterna. Det var saker jag varit med om. Men samtidigt försvann de som i ett töcken allteftersom tiden gick.

En annan påtaglig sak: Och den var otroligt påtaglig! När jag hade sagt upp mig och lämnat kyrkoherdens rum vill jag gå in i kyrkan och få uppleva anden där. Jag öppnade dörren….  den ljuvliga känslan kom mot mig och jag gick inåt kyrkan. I en kyrkolokal där människor bett i generationer, vilar Guds Ande.   – Sakta gick jag framåt under korläktaren och hade just passerat den, så hör jag, Just HÖR både inne i min själ och med mina öron svaret på min största farhåga. Jag hade en fastighet jag hade lån på, två barn som måste tas om hand och en fru som inte hade en fast anställning.  Det fanns ingen budget för att klara det hela frågan satt i magen. Men så hör jag: ”Jag tar hand om din ekonomi” Jag stannade av ett par minuter och eftersom jag både hörde det inom mig och utifrån rummet var upplevelsen överväldigande. Dessutom upplevde jag en kallelse i händelsen.

Jag tog mig hem och berättade det för min fru.Hennes tro har alltid varit mer självklar än min, så hon blev bara glad, medan jag hade alla frågetecken kvar. Alla upplevelserna blev kvar som minnen, men som minnen ofta gör så tappade de den konkreta känslan.

Precis som erfarenheten hemma hos mina förädrar. Men den blev jag påmind om brutalt tydligt genom det som hände och som vi var två som upplevde hur boken kom ut ur  bokhyllan och innehållet.

Ett par dagar senare fann jag en bok i bokhullan av en som hette David Wilkersson och som hette ”SYNEN”.  Det var en liknande syn som jag själv hade haft, men som var mycket mer detaljerad. Dessutom kom den ut någon gång på 70-talet och då var innehållet helt oväntat. Första gången jag läste den såg jag det som en slutsats av en from mans föreställningar om framtiden utifrån vad han läst i Bibeln. Plötsligt såg jag att det han skrv där var helt omöjligt att förutse.

Det var en läsare från Finland som mailade och vill göra oss uppmärksamma på att det står i boken synen om ett vulkanutbrott på Island. Man kan undra vad vi kan förvänta oss nu framöver i naturen? Enligt synen så kan vulkanutbrottet på Island vara startskottet på ändetidens fruktansvära händelser.

Synen sid 26 DRASTISKA VÄDERFÖRÄNDRINGAR

Drastiska väderförändringar i väderleken som slår alla rekord äger rum runt om i världen. En del av experterna tror att detta beror på vulkanisk aska efter ett utbrott på Island och som nu förs vidare av jetströmmen i troposfären. För min del tror jag en del av förklaringen kan ligga häri.

I gångna århundranden har världen varit vittne till ödeläggande jordbävningar, värmeböljor med stora antal dödsoffer som följd. fruktansvärda översvämmningar och alla slag av bisarra förändringar i väderleken. Men sedan har allting gått tillbaka igen till det normala. I min syn såg jag mycket lite av övernaturliga inslag i de drastiska förändringar som vi sett hitintills.

Man jag ser nu mycket tydligt ett Gudomligt ingripande i allt som sker i världen. Det är bäst att världen förbereder sig för väderförändringar som inte kan förklaras med andra termer än ”Övernaturliga”. Världen skall snart se begynnelsen till ”födslovåndorna” genom historiens mest dramatiska väderförändringar, Jordbävningar, Fruktansvärda naturkatastrofer som vida överträffar allt annat skådat.

Så i mitten av tjugohundratalet var det inte lika självklart att att det var ett påhitt, det var alltför närgånget för det.

Som vanligt när det gäller sådant kom det och gick inom mig. Ibland ohyggligt närvarande, ibland bara en massa frågetecken. Men som jag har nämnt levde jag i en situation där Biblen hade börjat gro igen, min tro hade börjat förvandlas till ett diffust hopp och så fort jag kom in i en kyrka eller kapell mötte jag mest en materialistisk tolkning av Bibeln som om det mest var fråga om liknelser av den tillvaro vi lever i.

Jag kände att det var fel, men fann inte knuten. Men så hände det en sak,

En person jag kände tämligen väl ringde upp mig och berättade att han var galen, hörde röster som det inte gick att komma ifrån. Rösterna blev mer och mer påträngande och skulle ha honom att göra diverse destruktiva saker. allt från att skada omgivningen till att döda sig själv. Det var så konkret att han sa att ”snart gör jag det” om jag inte kommer ifrån detta.

Den första tanken som kliniker var Schizofreni. Men han hade fel ålder för att just den typen av schizofreni skulle dyka upp så jag frågade hur det började. Jo, han hade haft jätteont i ryggen och blev rådd att gå till en person som skulle vara duktig på massage, men som också verkligen var erfaren på reikkihealing om det skulle behövas.  Han visste inte så mycket, så vad hade han att förlora?

Han beställde tid och nästan omgående blev had rekommenderad att hon skulle göra reikkihealing. KÖR! sa han. När hon började blev han först avslappnad, men sedan var det som om det lät som strömmande vatten som kom in genom öronen.  – sedan kom röstena. Psykiatrin kunde inte diagnostisera honom…. [här inom klammer. Fenomenet är inte okänt och har beskrivits i läkartidningen. För den intresserade: http://www.kundalini.se/meditation.html”]

Reikki är nära kopplad mot hinduismens andliga värld, hela fenomenet är väl känt därifrån, så därför förekommer det också inom alla former av New Age.

När hanringde kände jag mig väldigt osäker eftersom jag inte ”läst min läxa”, så jag föreslog en man inom frälsningsarmen i Uppsala som jag visste hade susslat med detta. (det hela hade påhgått under flera månader.) De kom överens om att träffas och mannen från frälsningsarmen gjorde exakt som jag känt till sedan tidigare. EFTERÅT berättar min kontakt att det som hände blev liksom den omvända som när det började. Det kändes som vatten forsade UT genom öronen, och sedan var allt lungt.

När detta hände vaknade min ande jag gick från tomhet till fullständig övertygelse. DJÄVULEN FINNS OCH GUD HJÄLPER. Det handlar inte om illussioner, det är verkligt i ordets sanna bemärkelse. Så det var nog demoner Jesus drav ut i ordets egentliga bemärkelse!

Nästa inlägg: konsekvenser!

Published in: on 13 maj, 2012 at 20:48  Kommentera  
Tags: , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2012/05/13/min-vag-till-den-tro-jag-har-idag-del-4/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: