Ja, Jesus är uppstånden och det fick stora konsekvenser för de som sett och upplevt den. URKYRKANS andliga kraft hade sitt ursprung där.

Igår, när jag skrev så hade jag tänkt fortsätta att berätta mer om vad som hände efter uppståndelsen. Det ska jag också gära, men det finns en kommentar som jag måste ta upp innan jag fortsätter där i morgon.

Men det som nu händer kring Korea kändes viktigt att få lägga in även om det ur Biblisk synpunkt kanske kan vara svårt att göra en detaljinterpretation av. Därför ville jag ta upp det just när det händer. De av oss som lever kommer att få se vad den saken kan utvecklas till. Om krisen sprider sig mot länderna kring Israel och och tenderar att involvera så många länder att vi kan tala om ett tredje världskrig, så bör vi som kristna be om förstånd att inte tappa huvudet… då blir det halt avgörande om vi vågar förlita oss till det som står i Bibeln och bönen.

Men det jag nu vill fokusera på handlar om det andra inlägget om bönen jag lade in den 28 mars.  Jag tycker att den är bra och jag står fortfarande för den, men det finns ett ”feltänk” när det gäller tron, som är långt ifrån Bibelns undervisning och det vill jag kommentera innan jag fortsätter kring underberättelserna i urkyrkan, som jag hoppas kommer till stånd i morgon! Redan på förstasidan, innan vi lyssnar till budskapet står det:”By my strong faith, Havenly Father I receive Your Almighty power…. ”, vilket vi på svenska skriver, genom min starka tro…  Här finns det ett totalt ”feltänk”. För mig verkar det som om tron är en subjektiv aktivitet som aktiverar Guds makt. Bibeln beskriver det på ett annat sätt:”17. Alltså kommer tron av predikan, men predikan i kraft av Kristi ord.” (Rom 10:17) Detta står på flera ställen och betyder at den tro som åstadkommer under (se mitt inlägg i morgon) Är direkt kopplad mot Guds ord som berättas eller förkunnas.

Hur många av oss är det inte som tycker att vi inte har tid att stanna upp inför vad som står i Guds ord? ”Vi har inte tid! Vi måste göra dittan och dattan”.

Men så förlorar vi också den kraft som Gud vill ge oss genom våra böner.

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2013/04/06/ja-jesus-ar-uppstanden-och-det-fick-stora-konsekvenser-for-de-som-sett-och-upplevt-den-urkyrkans-andliga-kraft-hade-sitt-ursprung-dar/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. Social/other

    Ja, Jesus är uppstånden och det fick stora konsekvenser för de som sett och upplevt den. URKYRKANS andliga kraft hade sitt ursprung där. | BIBELN OCH TILLVARON


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: