Det finns en lösning till dagens svåra läge!

För att förstå storheten i det Jesus gjorde och det som sedan genomfördes aav lärljungarna måste man ha en hum om att allt ont som mänskligheten lever med kommer från en andevärld som är ond och som vi åtminstone i västvärden inte vare sig vill se eller förstå. Vi tror så gärna att det finns ett mellanting som vi lever i och som i grunden är ”neutralt”.

Då måste vi tänka till: är dessa makalösa klimatförändringar vi upplever ”bara” något som händer….? Våra mediciner som håller på att tappa sin verkan, är det så med detta också? Vattnet  som blir blodrött och fiskarna som dör, är detta neutralt. I Upp 16 står det ”3. Den andre (ängeln) tömde sin skål över havet. Och havet blev till blod som från en död, och allt liv dog, allt levande i havet.” Då ställer jag frågan igen, är det en händelse ur en tillvaro vi människor har skapat och som ur det perspektivet är neutralt, eller vad är det vi ser?

Vatten förvandlat blodrött

Världen över kommer det rapporter om floder och sjöar som bokstavligen färgats blodröda. Är det ett tecken i tiden?

Under det år som ligger bakom har det kommit flera rapporter om hur vatten färgats blodrött. Vi ger några exempel på detta.
ABC News rapporterade den 7 september om det märkliga som hänt med ett avsnitt av den största floden i Kina: ”Yangtze River turns Red and turns a Mystery: För en flod som kallas ´det gyllene vattendraget´, så är rött en underlig färg att se. Men det är nu nyansen på Yangtzefloden och tjänste-männen har ingen aning om varför.”
Se bilderna på denna sida.
The Daily Star rapporterade den 16 februari: ”Beirutfloden blev mystiskt blodröd under onsdagen efter att en ström av oidentifierad röd vätska började släppa från den södra stranden av floden i Furn al-Shubbak. Källan till vätskan hade ännu inte fastställts under onsdagskvällen, och floden fortsatte att tömma ut rödfärgat vatten i Medelhavet.

Sjö i södra Frankrike

”The Sun skrev den 8 september om en sjö i södra Frankrike: ”En sjö går i rött bildligt, vilket gör att det ser ut som en scen från en Gore-film”.

Sjön Azov i Ryssland

Tidningen EnglishRussia hade denna rubrik den 25 juli:
”The Azov Sea turned Bloody Red.” Man rapporterade om denna sjö som är belägen mellan Ryssland och Ukraina, om det blodröda vattnet som uppstått i sjön.
”Det är kanske ett tecken på kommande händelser, säger lokalbefolkningen, medan myndigheterna försöker lugna dem.”
Oavsett dessa rapporter om floder och sjöar som uppvisat blodrött vatten, och orsak och förståelse om detta, har vi ändå tagit med dessa rapporter med ett syfte.
Det har skett förr och är omnämnt i Bibeln. Det hände i Egypten då domarna gick över det landet för deras behandling av judarna. Det kommer också att ske igen i den yttersta tiden.
Så här säger Upp. 16:4: ”Den tredje ängeln tömde sin skål över floderna och vattenkällorna, och de förvandlades till blod.”
Det finns kanske de som har svårt att tro på profetiorna om händelser som är beskrivna i Bibelns sista bok, men de kommer ändå att få sin uppfyllelse. De rapporter och bilder som vi här redovisat borde vara en tankeställare, innan världen kommer att se uppfyllelsen av det profetiorna har förutsagt.

Bibelns sista bok, Uppenbarelseboken, ger oss nämligen en beskrivning om hur det kommer att bli än värre. Exempelvis förkunnar den: ”och en tredjedel av allt liv i havet dog”. Upp. 8:9.
Alarmerande rubriker kan inte nonchaleras om det som nu sker i världen:
Ny massdöd – Två miljoner döda fiskar spolades upp i USA
(Aftonbladet 7 november 2011).
80 ton död fisk hotar stränderna i Rio
(Aftonbladet 28 februari 2010).

      

Det är inte bara fisken som dör, det kommer rapporter från olika delar av världen om olika djurarter som hittas döda, på land och till havs.

Bibeln har berättat om hur djävulen och hans anhängare kommer att skapa en tillvaro och visa vad han står för. Dessutom hur det kommer att accelerera och bli värre över tiden.

I nästa inlägg kommer jag att visa på hur det finns en lösning för dem som vill tro. Jag antydde det i gårdagens inlägg, och där finns det både en lösning och ett annan sida av samma situation.

Så min fråga blir då, är allt detta bara en neutral sak som den himmelska världen är frikopplad ifrån? Allt talar för att det inte är så!

DÄRFÖR ÄR LOVSÅNGEN SÅ VIKTIG OCH SKAPAR GLÄDJE OCH MAKT MOT DET ONDA!

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2013/04/11/det-finns-en-losning-till-dagens-svara-lage/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: