Vad universum kan lära oss om Gud!

Runt jorden kretsar ett teleskop som kan visa oss bilder av universum så det går att se både dess storhet och hur tiden kan uppfattas i miljontals år.


Termodynamikens första grundsats (energiprincipen) säger att energi varken kan skapas eller förstöras och att värme är en form av energitransport.

Eftersom varje atom i allt utgörs av energi, så blir frågan varifrån all denna energi kommer? Vi som tror på den levande och skapande Gud kan uppfatta det i ser genom linsen på hubble-teleskopet som en demonstration av Guds skaparord i full verksamhet idag. Inte bara för flera miljoner år sedan, inte för några tusen år sedan; utan just NU.

HANS är makten och härligheten! Varför ska vi vara rädda som har en sådan Gud?

Published in: on 4 februari, 2021 at 09:59  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2021/02/04/vad-universum-kan-lara-oss-om-gud/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. En bibelvers som betytt och betyder mycket för mig är Ps 75:3 Om än jorden är i upplösning med alla dem som bor därpå så håller dock jag dess pelare stadiga. Den versen ger mig trygghet. Gud är till från före världens begynnelse det är Gud som skapat varje liten atom. Tack för din blogg.

    • Tack för att du kommenterade bloggen. Jag var på väg att sluta på grund av ”kommentartorka”. Utan dem vet jag inte om jag är på rätt eller fel spår.
      Och, ja jag vet att Ps 75:3 är vida älskad.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: