Påsken och Jesu återkomst i de yttersta tiderna

Jag hade börjat att skriva om påsken. Varför kommer jag då med detta? Vad har en profetia som delvis är uppfylld med påsken att göra?

Det är inte så konstigt som det kan verka. Kom ihåg att Jesus och lärjungarna tog upp frågan om vilket som skulle bli tecknet till hans återkomst. I kap. 24 startar detta med att Jesus sa när de tittade på tempelbyggnaderna ”Se på allt detta – sannerligen, här kommer inte att lämnas sten på sten, allt skall brytas ner.” I versen efter kommer lärjungarna och frågar:”Säg oss när det skall hända. Och vad blir tecknet för din återkomst och för tidens slut?”

Bibeln sätter alltså samman fallet av templet (som hände år 70 Efter Kristus) och dess kommande historia med hans återkonst. I förhöret innan han korsfästes svarar Jesus översteprästen:[Mark 14:621-62] ”61. Då ställde översteprästen ännu en fråga: ”Är du Messias, den Välsignades son?” 62. Jesus svarade: ”Det är jag, och ni skall få se Människosonen sitta på Maktens högra sida och komma bland himlens moln.”

Vår slutsats måste bli att påsken är inte bara Jesu lidande och uppståndelse. Påsken har en mycket större betydelse. Det är startskottet av nedräkningen av tid innan han återkommer i makt och härlighet.

Kristinebergshändelsen är hur konstigt det än kan låta en del av påskhändelsen sett ur ett evighetsperspektiv.

Detta är ett kors där Jesus har uppstått
Published in: on 25 mars, 2021 at 10:53  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2021/03/25/pasken-och-jesu-aterkomst-i-de-yttersta-tiderna/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: