En sak om änglar

För ca 25 år sedan annonserade dåvarande docenten Hillerdal i tidningarna och bad att folk som hade sett Jesus skulle skriva till honom. Han fick så många svar som han kontrollerade äktheten av att det blev till en bok som heter ”De såg och hörde Jesus”. Det var både troende och icke troende som svarade, liksom människor från alla samhällsskikt.

Som jag har nämnt tidigare berättade Göran Greider, chefsredaktör på Dalademokraten i ett radioprogram hur han en gång plötsligt fick se Jesus i hallen.

Likaså det här med änglarna. När Jesus talar om barnen säger han: ”

Matt 18:10  Se till att ni inte föraktar någon enda av dessa små. Jag säger er att deras änglar i himlen alltid ser min himmelske Faders ansikte.

Änglar.jpg

En liten sann berättelse från mitt liv.
Det var en superkall vinter för att antal år sedan. Ett av mina barn hade varit hos en kompis och kom inte hem. Det var under -20° och barnet var runt 4 år. Vi bad för henne och efter ett tag kommer hon hem. Alla kläder orivna, ingen mössa eller vantar.
Så berättar hon att hon inte hade hittat hem, så hon hade börjat klä av sig eftersom hon började bli varm. (kölden höll alltså på att ta henne).
Men då kom det en stor farbror som hade vita kläder och som tog henne i handen och följde henne hem. Så säger hon: ”Men han försvann bara när vi kom hit.”
Jag följde hennes spår i nysnön och såg bara hennes egna spår. På platsen där hon hade satt sig hade hon gjort en snöängel och där låg också hennes mössa och vantar.
Jag tror att det var en ängel, vad tror ni?
Published in: on 16 april, 2021 at 21:20  Comments (12)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2021/04/16/en-sak-om-anglar/trackback/

RSS feed for comments on this post.

12 kommentarerLämna en kommentar

 1. Jag tror också att det var en ängel och jag gillade det här. Tack

 2. Tack för kommentaren. Herrens välsignelse över dig också!

 3. Vad vacker du är

 4. Vacker???

 5. Vet du, för lite mindre än en halvtimme bad jag mina änglar att på något sätt visa sig för mig, för jag behövde återfå min tro.Jag hittade det här inlägget.Jag fick mitt tecken och du får en stor, fet tumme 😀

 6. TACK! Det är alltid lika trivsamt att få höra. Det är så det andliga funkar. Det som kan se ut som tillfälligheter kan för den som har öppna ögon se himlen öppen!Men glöm inte att änglarna ”bara” är Guds tjänande väsen.Detta gäller också: ”1Joh 2:1 Mina barn, detta skriver jag till er för att ni inte skall synda. Men om någon syndar, har vi en som för vår talan inför Fadern – Jesus Kristus som är rättfärdig.” Så ge inte upp, förr eller senare kommer alltid svaret från Herren!

 7. Vacker i ditt sätt att uttrycka dig. Du är vänlig. Vänlighet är vackert. Ok?

 8. Javisst! [rodnar lite] Klart att jag blir glad då. Jag tolkade det kanske för konkret eftersom jag inte hade lagt ut någon bild! och DEN är inte för skön…. TACK!

 9. :)Tycker om bilden av änglarna också. Mycket fin, förstår att du inte målat den själv men jag tycker om bilden ändå. Trevlig kväll

 10. 🙂 Nä, men jag kände för den eftersom den på något sätt hörde ihop med det jag skrev. Jag försöker att få saker att hålla ihop, även sångerna jag lägger in.

 11. En ängel..vakade och beskyddade…Hanna

 12. Ja, det tycks vara en del av änglarnas funktion. Det är inte många som har tänkt på detta, när Jesus fängslades:Matt 26:52Då sade Jesus till honom: ”Stick ditt svärd i skidan! Ty alla som drar svärd skall dödas med svärd. [kap]Matt 26:53Eller menar du att jag inte kan be min Fader att han nu sänder till min tjänst MER ÄN TOLV LEGIONER ÄNGLAR! [Då till hans beskydd] Matt 26:54Men hur skulle då Skrifterna uppfyllas, som säger att detta måste ske?”Men om detta skett, hade vi fortfarande varit utan utan hopp! Texten markerar att Jesus gjorde detta frivilligt!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: