…himlakroppar ska lösas upp av hetta och jorden ska inte mer finnas till!

Nu tänker jag utgå ifrån ett bibelställe och återigen skriva om den tid vi lever i idag.

I Matt 25:1-12 berättar Jesus om sin tillkommelse.

1. Då blir det med himmelriket som när tio unga flickor gick ut med sina facklor för att möta brudgummen. 2. Fem av dem var oförståndiga och fem var kloka. 3. De oförståndiga hade tagit med sig facklorna men inte någon olja till dem. 4. De kloka hade med sig både oljekrukor och facklor. 5. När brudgummen dröjde blev alla dåsiga och föll i sömn. 6. Vid midnatt hördes ett rop: Brudgummen är här, kom ut och möt honom! 7. Då vaknade alla flickorna och gjorde i ordning sina facklor. 8. De oförståndiga sade till de kloka: Ge oss av er olja, våra facklor slocknar. 9. De kloka svarade: Den kan aldrig räcka både till oss och till er. Gå i stället och köp hos dem som säljer olja. 10. Men medan de var borta och köpte kom brudgummen. De som stod färdiga följde med honom in till bröllopsfesten, och porten stängdes. 11. Efter en stund kom de andra flickorna och ropade: Herre, herre, öppna för oss! 12. Men han svarade: Sannerligen, jag känner er inte. 13.Håll er därför vakna. Ni vet inte när dagen och timmen är inne.

Situationen är precis som idag och hur den har utvecklats under lång tid. Jesus pratar här om människor som tror på Honom, som tror att han kommer att komma tillbaks, men allteftersom tiden har gått har alla somnat.

Hur många gånger har jag inte fått höra när jag berättat om att ”det är inte lång tid kvar”: Svaret blir, ”ja så har man sagt i alla tider”. Men det Jesus säger i vers 6 visar på ett helt annat läge.

De som somnat blir väckta av ropet:Nu är det dags”! Det intressanta är att det är inte bara sovande kristna som känner av ropet. Hela jorden befinner sig i en undergångsstämning.

Tecknen i tiden är våldsamma. Domedagsprofeterna kommer inte från kyrkligt håll trist nog. Det är våra vetenskapsmän som tutar för undergång.

Det vi ser förebådar hans ankomst, slutet för klotet och det som det står om i 2 Petr brev.

2 Petr 3:9 Herren dröjer inte med att uppfylla sitt löfte, så som en del menar. Nej, han har tålamod med er, eftersom han inte vill att någon skall gå förlorad utan att alla skall få tid att omvända sig.

2 Petr 3:10 Men Herrens dag kommer som en tjuv, och då skall himlarna försvinna under våldsamt dån och himlakroppar upplösas av hetta och jorden och de verk som är på den inte mer finnas till. 
 
2 Petr 3:11 Då nu allt detta går mot sin upplösning, hur heligt och gudfruktigt skall ni då inte leva,
 
Det är detta som är inplanterat i hela människorsläktet idag genom en andlig insikt. Men vi ser bara fram till undergången, men bibeln talar om en fortsättning. Detta borde vara en tröst till oss alla!
Published in: on 23 april, 2021 at 15:00  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2021/04/23/himlakroppar-ska-losas-upp-av-hetta-och-jorden-ska-inte-mer-finnas-till/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: