En blixt slog ner på ”Jesus”! Hur ska vi förstå det?

Jag har läst om hur en församling i Ohio i USA hade uppfört en Jesusgestalt med armarna i luften för några år sedan. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7309775.ab Till saken hör att det var kopplat till en amfiteater och som gestalten skulle skydda. Den  var avsedd för utomhusföreställningar och som hörde ihop med jordens framtida överlevnad. Detta drevs av en församling som hade en kyrka i närheten.

Vi vet att bibeln talar om att Guds avsikt är att jorden måste gå under pga människornas synder.

Så POFF, slog en blixt ner i Jesusgestalten som brann upp tillsammans med amfiteatern. Om detta hade hänt under gammaltestamentlig tid hade folk självklart sett det som ett straff från Gud eftersom det var tillverkat med en avsikt som stred mot vad Gud hade förutsagt. Som i berättelsen om Jona och Nineve hade man backat hem och bet om förlåtelse för att man inte följt Guds plan. Tankegången nu är att Ja, det var ju otur, men nu ska vi bygga upp en ny staty med obrännbart material.

Gud? Ja, vad hade han med blixten och branden att göra? Även amfiteatern brann ner. -För den moderna människan -ingenting!

Vi haltar på båda sidor. Ska vi följa Gud och hans ord, eller ska vi följa vetenskapliga föreställningar som befinner sig i ständig förändring?

En liknande fråga:

Varför kom Jesus under en period när man trodde på onda andar och drev ut dem istället för att sända dem till första bästa mentalsjukhus?

Är det något Gud ville lära oss?

Ska vi ta det på allvar?

För den som vill vara en helhjärtad kristen är dessa frågor viktiga. Plötsligt blir skapelseberättelsen viktig. Om vi börjar klippa bort vissa avsnitt ur bibelns budskap, hur vet vi vad som ska plockas bort och vad som gäller?

Published in: on 17 maj, 2021 at 12:49  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2021/05/17/en-blixt-slog-ner-pa-jesus-hur-ska-vi-forsta-det/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: