Läs inte bara igenom detta, utan meditera över det!

Jag hade tänkt fortsätta mer om bibeln idag, men ett tilltal (rehma) från Gud gjorde att jag bestämde mig för att skriva till er (oss) alla som har det tungt. Detta för att visa på Guds underbara vägar för var och en av oss.

När jag skriver ger jag exempel på vägar hur Gud kan verka, men är också medveten om att det finns olika vägar, olika lösningar för var och en av oss beroende på vilka vi är eller hur vår livsvandring har utvecklats.

Jag vet att många oroas idag för sin framtid när det gäller arbete och ekonomi. Även detta har Gud lovat ta hand om:

Ur bergspredikan:

Matt 6:25
”Därför säger jag er: Gör er inte bekymmer för ert liv, vad ni skall äta eller dricka, inte heller för er kropp, vad ni skall klä er med. Är inte livet mer än maten och kroppen mer än kläderna?

Matt 6:26
Se på himlens fåglar. De sår inte, de skördar inte och samlar inte i lador, och ändå föder er himmelske Fader dem. Är inte ni värda mycket mer än de?

Matt 6:27
Vem av er kan med sitt bekymmer lägga en enda aln till sin livslängd?”

Observera att löftet inte gäller att vi ska bli rika och förmögna, liksom att ha Gud som en ”slotmaskin” som spottar ut pengar när vi har slarvat bort våra pengar, eller ska överkonsumera. Det fungerar inte på det sättet. Gud fyller våra behov, men inte vår girighet. I 2 Mos 16 står det om hur Gud försörjde Israels barn under ökenvandringen. De fick vad de behövde, men de som samlat för framtiden hade sedan ingenting kvar. Gud verkar idag, han verkar inte i förväg för morgondagen. Men han har lovat att finnas med oss även då.

Många är rädda för (eller övertygade om) att inte duga åt Gud. Att han inte vill ha med oss att göra. -av någon anledning. Vi kanske inte tror nog (som om vi skulle kunna prestera den tron själva). Kanske tycker vi att vårt liv inte stämmer med Guds krav på oss. När Jesus sa att han inte hade kommit för att upphäva lagen eller profeterna, utan fullborda,vad menade han då? Jo, när han dog på korset bar han våra brister, han var fullkomlig så det var inte för sina egna brister han dog. Han dog för dig och mig. Som det står i en psalm, ”Han fullgjorde vad vi borde och blev vår rättfärdighet.

Så det handlar inte om vad vi kan göra för Gud, utan vad vi låter honom göra för oss! Om jag inte tror nog då? Om vi bara tror tillräckligt för att vända oss till honom, är det tillräckligt.

Jag lämnar en länk idag som visar på hur lite det behövs för att Gud ska kunna göra stora saker i våra liv. Han har lovat att göra det, så även om det inte bara ”smäller till” när vi ber, så är svaret på väg.

http://www.junia.se/upptacklivet/173-du-har-max-tre-mder-kvar-att-leva.html

Hon var inte ens säker på att Jesus fanns!

 

 

 

 

 

Published in: on 21 februari, 2010 at 13:22  Comments (6)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/02/21/las-inte-bara-igenom-detta-utan-meditera-over-det/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 kommentarerLämna en kommentar

  1. väldigt bra Johnny, att vi alla får påminna oss om att Gud vill hjälpa oss alla och inte förkasta någon enda är bra

    • Detta är ju i enlighet med hans egen vilja! Han vill inte döma. Han vill rädda det som räddas kan. Men den som går mot sin undergång har själv valt sitt läge.

  2. Ja, det är det som är så ledsamt, men vi får glädja oss åt att det skall komma en oräknelig skara. Och kan jag med mina bloggar få en enda människa att se vad vi försöker säga så är det värt besväret

    • Var vid gott mod. Det är Gud som handlar vi behöver bara följa hans önskan.

  3. ”Gud fyller våra behov men inte vår girighet”… underbart uttryckt! Det tål att citeras i många sammanhang!

    • För många är det svårt att skilja mellan dessa två saker.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: