På nytt: allt accelererar

Men, påståendet om att en enda stor, svår jordbävning ska vara tecknet på jordens undergång är knappast korrekt, men tillsammans med vad vi idag generellt kan se, så lutar det nog åt att den kan vara en av de tecken som omtalas i bibeln. Det är en stor samling av olika tecken som omtalas i bibeln. Utsagan om Israels uppdykande på plan i Mark 13:28 är en nyckelvers inför den återkommande Kristus.

I Matt 24:5-8 kan vi läsa om detta

5 Ty många skall komma i mitt namn och säga: Jag är Messias, och de skall leda många vilse. 6 Ni kommer att höra stridslarm och rykten om krig. Se då till att ni inte blir skrämda. Ty detta måste hända, men därmed har slutet ännu inte kommit. 7 Folk skall resa sig mot folk och rike mot rike, och det skall bli hungersnöd och jordbävningar på den ena platsen efter den andra. 8 Men allt detta är bara början på ”födslovåndorna”.

[”födslovåndorna”, dvs tecken av olika slag,jordbävningar, etniska motsättningar, krig, klimatförändringar etc. som förebådar världens undergång. Sådant har alltid funnits, men bibeln talar om att det ska öka i mängd och styrka.] Men så säger Jesus ”Se då till att ni inte blir skrämda”! Men hur ska det gå till? Många människor har fått uppleva Guds makt i svåra stunder när vi ber, börja öva redan nu. Lita på honom, han ska beskydda er. Jag har visat på hans makt och omsorg i tidigare inllägg, det kommer att skrivas mer om detta. ALLTSÅ: var inte rädda.

I övrigt gäller allt annat som bibeln talar om, tilltagande ondska, tecken som tyder på klimatproblem, kosmiska händelser etc. Allt i ett accelererande tempo. Då kan vi tala om detta som tidstecken eller ”födslovåndor”. I grunden är det detta vi ser.

Trots att jag här skriver ner det summariskt tror jag att jag har visat på hur komplext hela skeendet är. Men att ”tåget är på väg in på stationen”, tror jag inte att det är någon tvekan om.

Nedan har jag tagit med en kurva på tilltagande jordbävningar ur ett amerikanskt forskningsprogram. Jämför hur ökningen i frekvens ser ut på slutet. Jämför det sedan med andra ”larmrapporter”

Att tiden troligen går mot sitt slut är det knappast någon tvekan om- Det behöver man inte vara teolog för att inse.

Detta säger biskop Lennart Koskinen:

Att tro att det skulle vara en början på jordens undergång är en övertolkning. Det finns tillräckligt mycket att oroa sig för.Jag ställer då motfrågan; som de andra tecknen då?

Detta säger jag sedan speciellt till er som är kristna: Om jag tror att det finns en evig förtappelse och att tiden börjar rinna ut, ska jag då hålla tyst för att inte oroa människor?

VI HAR VARIT TYSTA FÖR LÄNGE!

EARTHQUAKES – WHAT ARE THE LONG TERM TRENDS?

graph.jpgAbove  is a graph showing how the number of all magnitude earthquakes has grown over recent years. Grafen är hämtad ur ”earthcace usgs gov.”

Published in: on 27 februari, 2010 at 13:50  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/02/27/pa-nytt-allt-accelererar/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: